Seljametsas hukkus autoga vastu puud sõitnud mees

Meelis Kalme
, reporter
Copy

Aasta teine päev nõudis liikluses esimese elu, kui ööl vastu tänast hukkus Seljametsa külas autoga vastu puud sõitnud mees.

Täna kella 9.15 paiku sai häirekeskus teate, et mööduja avastas Seljametsa külas Paikuse–Tammuru tee 4. kilomeetril vastu puud sõitnud auto. Sõiduki lähistelt leiti 35aastase kohaliku mehe surnukeha.

Patrullpolitseinik Tea Talupoeg rääkis, et sõiduauto Mitsubishi Galant oli kokkupõrke tagajärjel täielikult moondunud. Tõenäoliselt juhtus õnnetus juba öösel.

“Õnnetuspaiga olustik ja muud jäljed annavad põhjust järeldada, et esmastel andmetel kaldus sõiduk sirgel teelõigul vastassuunavööndisse teepervele, kus paiskus vastu puud nõnda, et autolt rebenes esiosa. Edasi põrkas masin juba vastu järgmist puud ja juht paiskus sõidukist välja, saades surmavaid vigastusi,” nentis politseinik.

Esmastel andmetel kaldus sõiduk sirgel teelõigul vastassuunavööndisse teepervele, kus paiskus vastu puud.

Tea Talupoeg

Talupoeg lisas, et juht oli autos üksi ega olnud kinnitanud turvavööd.

“Politseil on varem olnud sama mehega tema riskikäitumise tõttu kokkupuuteid, kuid kas ja millised tegurid kogumis selle õnnetuseni viisid, selgitab uurimine. Olgugi et mehel oli juhtimisõigus ja auto rehvid vastasid nõuetele, oli sõidukiirus tõenäoliselt selline, millega juht ei suutnud enam masinat kontrollida. Juhi kainus ja muud üksikasjad selguvad  ekspertiisis,” märkis Talupoeg.

“Kuigi teeolud on head ja libeduse ohtu ei tajuta, piisab vahel väiksest kõrvalekaldest teepervele, kus lahtine lumi või lumevaalud võivad ootamatult juhitavust mõjutada. Suurema kiirusega on õnnetusoht ja traagiliste tagajärgede risk suurem. Nii tuleks alati valida oludele vastav ohutu sõidukiirus,” toonitas  patrullpolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles