VIDEO Tabamus otse nurgalöögist tõi Bannikovale aasta ilusaima värava autasu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Esimese Annika võitis Kristina Bannikova.
Esimese Annika võitis Kristina Bannikova. Foto: Brit Maria Tael/soccernet.ee

Eesti jalgpalliajakirjanike klubi (EJAK) andis esimest korda välja auhinna Eesti naiste jalgpallikoondise aasta ilusaima värava eest. Annika-nimelise autasu võitis Kristina Bannikova 12. augustil maavõistluses Lätiga löödud värava eest.

Pärnu Vapruse mängiv treener sahistas tolles matšis võrku 53. minutil, kui saatis palli väravasse otse nurgalöögist. Ühtlasi jäi see mängu ainsaks tabamuseks ja tõi Eestile 1:0 võidu.

Bannikova oli ka naiste koondise selle hooaja teise värava autor, kui 9. märtsil oli ta 1:1 viigimängus resultatiivne Fääri saarte vastu. Toona võttis Bannikova ette pika triblingu ja saatis selle lõpetuseks palli alumisse nurka. Tabamus Läti vastu kogus hääletusel 167 punkti, värav Fääri saarte vastu 157 punkti.

“Ise arvasin, et võidab Fääri saarte värav. Tundsin, et seal kandis töö rohkem vilja. Aga Läti värav oli ehk tehnilisem ja natuke oli õnne ka!” iseloomustas Bannikova auhinda vastu võttes oma tabamusi.

Esimest korda välja antud auhind on nime saanud 2001. aastal 21aastasena liiklusõnnetuses hukkunud Eesti naiste koondise kapteni ja Pärnu jalgpalliklubi andeka mängija Annika Tammela järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles