Veebruaris saab vähe kino

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinokülastajaid jääb aina vähemaks.
Kinokülastajaid jääb aina vähemaks. Foto: Ants Liigus

Esimest korda Pärnu Mai kino ajaloos jäävad külastajate puuduses vaevleva kino uksed nädala sees kogu veebruariks suletuks. Filme näidatakse reedest pühapäevani.

Mai kino juhataja Merle Kobolti selgitusel on veebruar kinole alati väga raske kuu olnud. Vähese vaatajahuvi tõttu ei suudeta piletimüügirahast saali küttekulusidki katta.

“Me oleme täitsa hädas, sest sooja hind on kõrge ja peaaegu kogu see tulu, mis me saame, läheb sooja eest maksmisele,” tunnistas Kobolt olukorra absurdsust.

Nüüd proovitakse Kobolti selgitusel kolmel päeval saal hästi soojaks saada, ülejäänud päevadel aga kokku hoida.

Kesk nädalat käivat nagunii veel vähem inimesi kinos kui nädalavahetustel. “Me tahame vältida seda, et nädala sees näitame filmi ainult viiele inimesele,” sõnas juhataja.

Et nädalavahetustele pannakse nüüd tavapärasest rohkem seansse, jõuavad need inimesed, kes kinokunstist ja kinoskäimisest lugu peavad, usutavasti ka kolme päeva jooksul seal ära käia. Sest vaatamist olevat veebruaris küll, kinnitas Kobolt. Näiteks 3. veebruaril linastuv Steven Spielbergi suurfilm “Sõjaratsu”.

Ja kindlasti ei tähistavat ajutine säästurežiimil töötamine kino lõpu algust Pärnus. Juba märtsis hakkavad seansid toimuma tavapärastel kellaaegadel ja päevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles