Ööpäevaga lisandus maakonda 19 nakatunut

Copy
Pärnumaal lisandus ööpäevaga 19 uut nakatunut.
Pärnumaal lisandus ööpäevaga 19 uut nakatunut. Foto: Tairo Lutter

Möödunud ööpäeval analüüsiti Pärnumaal 204 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 19 ehk 9,3 protsenti kõikidest testidest.

Pärnu haiglas oli täna hommikul 25 koroonapatsienti, kaks neist intensiivravi osakonnas juhitaval hingamisel. Läinud ööpäeval saadeti koju üks ja ravile saabus neli koroonasse nakatunud patsienti.

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib üle 1700 inimese, neist 1303 Pärnumaal. Amet jälgib siinmail 387 viiruspositiivset ja kuut haiguskollet: kaht perekollet ja kaht toitlustusasutuse oma ning tutvuskonna ja varjupaiga oma.

Lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkam nentis, et suurem osa siinse regiooni juhte asub Pärnumaal, kus on lauge nakatunute kasv ja enamik uusi viiruskandjaid seotud kindla nakkusallikaga.

Kodumaakonna suurim kolle on Pärnu kodutute varjupaik 13 nakatunuga, neist kaks töötajat. Varjupaigas tehti eelmisel nädalal laustestimine ja haigestunud elanikud viibivad karantiinis. Nakkusallikas pole seni kindel.

Kaks söögikoha kollet on Pärnu pubides seitsme ja kuue nakatunuga. Mõlema tegevus on terviseameti nõude kohaselt ajutiselt peatatud, kuna enamik töötajad on karantiinis või eneseisolatsioonis. “Neil on luba uksed avada, kui on leitud uued töötajad või olemasolevad on isolatsioonis olnud,” täpsustas Juhkam, kelle teada sai kõik alguse sellest, et ühes pubis käis väheste haigussümptomitega töötaja tööl, nakatades kolleege. Viiruskoldest käis üks positiivse proovi andnu omakorda teises pubis ja levitas nakkust sealgi.

Pärnumaal on COVID-19 vastu vaktsineeritud 829 inimest ehk 0,96 protsenti rahvastikust. Eile teatas aktsiaselts Hoolekandeteenused, et järgmisel nädalal saavad koroonavaktsiini esimesed nende kodude psüühilise erivajadusega kliendid ja nendega kokku puutuvad töötajad. Esimesena toimub kaitsepookimine Saaremaa, Viljandi ja Kodijärve üksustes. “Praegustel andmetel soovib meie klientidest vaktsineerida 84 protsenti, see arv võib mõne protsendi võrra tõusta. Statistikas loeme ametlikke avaldusi, osa klientide puhul on olemas suuline soov, kuid kirjalik avaldus ei ole veel meieni jõudnud,” selgitas Hoolekandeteenuste terviseedenduse nõunik Kaisa Rentel. Pärnumaal on aktsiaseltsil kuus üksust ehk maja, kus elavad psüühilise haiguse või vaimupuudega inimesed.

Toimetusele teadaolevalt hakatakse järgmisel nädalal vaktsineerima Tammiste hooldekodus ja Halinga turvakodus. Mitmest maakonna hoolekandeasutusest on antud Pärnu Postimehe päringu peale teada, et aktiivselt on küsitud klientidelt ja töötajatelt nõusolekut vaktsineerimise kohta, kuid kuupäev, millal vaktsiin nende asutusse jõuab, pole veel teada.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 472,2.

Pärnumaal on COVID-19 vastu vaktsineeritud 829 inimest ehk 0,96 protsenti rahvastikust.

Läinud ööpäeval analüüsiti Eestis 3823 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 335 ehk 8,8 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid proove Harjumaale, kus nakkus tuvastati 248 inimesel. Harjumaa haigusjuhtudest 193 laekus Tallinna.

Ida-Virumaale lisandus 21, Pärnumaale 19, Tartumaale kaheksa, Raplamaale seitse ning Saare- ja Võrumaale nakatunut. Järva- ja Valgamaale tuli juurde neli, Hiiumaale kaks, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva- ja Viljandimaale üks nakkusjuhtum. Jõgevamaale ei lisandunud ühtegi viiruspositiivset. Kaheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 590,68 ja esmaseid positiivseid tulemusi tehtud testide koguarvust 12,4 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 57, haiglaravi vajab 409 patsienti.

Eestis on kaitsesüst COVID-19 vastu tehtud 11 896 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles