Sadama korvpallimeeskond sai soomlase viskekontserdi toel raske võidu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadama korvpallur Edon Maxhuni.
Pärnu Sadama korvpallur Edon Maxhuni. Foto: Raul Mee

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas kodusaalis TalTechi 92:89.

Pärnu meeskond oli mängu alguses liimist lahti ja teisel veerandajal paisus kaotusseis juba 15 punktini. Siis sattus hoogu suvepealinna mängujuht Edon Maxhuni, kes kõmmutas mitu kolmest, ja poolajaks vähenes vahe nelja punktini (39:43). 13 minutiga viis kaugviset tabanud soomlane kogus avapoolajal üle poole – 20 – Sadama punktidest.

Teisel poolajal sai Pärnu oma mängu jooksma, kolmas veerandaeg õnnestus võita (27:22) ja viimasele neljandikule mindi juba punktises eduseisus (66:65).

Otsustaval perioodil jätkus võrdsete lahing ja kolm minutit enne mängu lõppu säras tablool 80:80. 

Kui mängu lõpuni jäi 17 sekundit ja Pärnu juhtis 89:86, langes valudes põrandale mängu kangelane Maxhuni, kes hoidis kinni reielihasest. Pärnu suutis siiski edu hoida ja mängu võidusadamasse tüürida. Seejuures sai vastaste ääremängija Oliver Metsalu veel viimasel sekundil kolmest proovida, mis oleks seisu viigistanud, ent vise ei tabanud.

Lõpuvile kõlades läks soomlane siiski vastasmängijatele patsu lööma ja tundus, et vigastus ei olnud tõsine.

Maxhuni kogus mängu lõpuks pea 28 minutiga 31 silma (kahesed 2/6, kolmesed 7/10, vabavisked 6/6) ja jagas kolm resultatiivset söötu. Miinuspoolele läks kuus pallikaotust.

Kui avapoolajal ei kerkinud ühegi siinse palluri – välja arvatud Maxhuni – punktisumma üle viie, tegid teisel poolajal hea partii nii Märt Rosenthal kui Robert Valge. Esimene neist kogus 34 minutiga 17 silma, seitse söötu ja viis lauapalli ning Valge lisas 18 punkti ja viis söötu. TalTechi suurim korvikütt oli 21 silmaga Metsalu. 

Pärnul on nüüd liigatabelis 13 võitu ja kolm kaotust, mis võiduprotsendiga 81,3 annab teise koha. Tabelit juhib Kalev/Cramo, kelle protsent on napilt parem ehk 81,8. TalTech on viies. 

Pärnu on Eesti alagrupis teine.
Pärnu on Eesti alagrupis teine. Foto: Kuvatõmmis

Pärnu järgmine mäng tuleb laupäeval võõrsil Raplaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles