Pärnus leidub koroonareeglite kiuste pilgeni täis asutusi ja kohtab maskita teenindajaid (1)

PP
Copy
Romek Kosenkranius. 
Romek Kosenkranius. Foto: Mailiis Ollino

Hoolimata nakkuskordaja arvu hüppelisest kasvust Pärnumaal kipuvad inimestel koroonareeglid unuma või suhtutakse nende täitmisse kergel käel. Pärnu linnavalitsus teatas eile õhtul, et on näiteks ette tulnud juhtumeid, kus mõni Pärnu toitlustuskoht või muu avalik asutus on külastajaid tulvil, vahet hoida on võimatu ja teenindajad ei kanna maski.

Linnapea Romek Kosenkranius paneb seetõttu pärnakatele ja linnakülalistele südamele, et nad ikka peaksid koroonareeglitest kinni: hoiaksid kaaskodanikega ka õues vähemalt kahemeetrist vahemaad, kannaksid avalikes kohtades maski ning peseks või desinfitseeriks regulaarselt käsi. Kriitiliselt oluline on neid meetmeid järgida siseruumides ja paigus, kus käib rohkem inimesi.

“Ettevaatlikkus on kerge hajuma, kui inimesed ümberringi käituvad nii, nagu ohtu enam ei oleks. Küllap mängib käegalöömise meeleolus oma rolli seegi, et ollakse piirangutest väsinud ja tüdinud,” sedastas Kosenkranius.

Ohutusnõuete järgimine on aga tema sõnutsi endiselt äärmiselt vajalik.

“Peame kõik üheskoos neist nõuetest kinni pidama, et Pärnumaa nakatumiskõver võtaks suuna alla, meile ei tuleks piirkondlikke lisapiiranguid ja kohalikud ettevõtjad-asutused saaksid jätkata oma tegevust ning meie inimeste tervis oleks hoitud,” märkis linnapea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles