Korteriomanikud pole rahul linnavolinikust ühistujuhi tööga (1)

Copy
Pärnu linnavolikogu planeerimiskomisjoni esimehel Raido Ilbil puudub luba korteriühistuid haldurina juhtida.
Pärnu linnavolikogu planeerimiskomisjoni esimehel Raido Ilbil puudub luba korteriühistuid haldurina juhtida. Foto: Mailiis Ollino

Mitme Pärnu korteriühistu elanikud pole rahul linna ühe laiema haardega ühistujuhi tööga. Mõnigi on koostöö ettevõtjaga lõpetanud, osa klaarib väidetavalt tema tõttu tekkinud jamasid tagantjärele.

Raido Ilbi ja tema ühemehefirma OÜ Raido Invest hallata on muljet avaldav hulk siinseid korteriühistuid. Pärnu linnavolikogu liige ja planeerimiskomisjoni esimees kuulub eraisikuna 14 ühistu juhatusse, firma valitseb 35 ühistut – kokku haldab Ilp pea pooltsadat maja. Arv ei pruugi olla lõplik, sest sellesse on arvestatud vaid Pärnumaal asuvad ühistud, kuid Ilbi kinnitusel kannab ettevõte alates eelmisest suvest majade eest hoolt ka Tallinnas ja Tartus.

Võiks eeldada, et planeerimiskomisjoni esimehest linnavolinik peab oma tegemistes seadustest hoolikalt kinni.

“Arvan, et Pärnu linnavolikogu planeeringukomisjoni liige ja esimees võiks näidata üles eeskuju kogu linnarahvale ning seadustest eriti hoolikalt kinni pidada, mida Raido Ilp on ka teinud,” ütles mees endast kolmandas isikus kõneldes.

Tegelikult on üle 30 ühistu puhul kujunenud olukord, kus Ilp ei tohiks neid oma firma alt haldurina juhtidagi, kuna tal puudub kutsetunnistus. Kutsetunnistus näitab nii tööks vajalikku minimaalset pädevust kui seda, et haldur käib värkendab-täiendab oma teadmisi pidevalt koolitustel.

Ent mõneski Ilbi juhitavas ühistus on Pärnu Postimehega kõnelnud inimeste sõnutsi ilmnenud tõsisemaid probleeme kui mingi tõendi puudumine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles