Piimakombinaat paneb ajutiselt uksed kinni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakombinaadi omaniku Oliver Kruuda ütlust mööda on tehtud otsus sulgeda Tere Tallinnas asuv piimakombinaat ja tuua tootmine Paidesse.
Piimakombinaadi omaniku Oliver Kruuda ütlust mööda on tehtud otsus sulgeda Tere Tallinnas asuv piimakombinaat ja tuua tootmine Paidesse. Foto: Toomas Huik / Postimees

Paide piimakombinaadi omanik Oliver Kruuda tunnistas, et siinne tööstus lõpetab ajutiselt tootmise, kuid lubas, et kui pealinnas tehas suletakse, tuuakse sealne tootmine üle Paidesse.

Piimakombinaadi omanik Oliver Kruuda ütles, et tõhustab tootmist kõigis neljas tootmisüksuses. «Paides on piimakombinaat ja ka jääb sinna,» kinnitas ta.
Kruuda sõnas, et kilepiima tootmine on Paides lõppenud ja tänavu läheb ka kõrgkuumutatud piimatoodete valmistamine Põlvasse. Seejärel Paide tootmishoone ajutiselt konserveeritakse. Kruuda kinnitas, et oma ala spetsialistidele pakub ta tööd teistes piimakombinaatides.


Kruuda sõnas, et praegu on tehtud otsus sulgeda Tere Tallinnas asuv piimakombinaat ja tuua tootmine Paidesse.
Tootmise ületootmine pealinnast Paidesse läheb Kruuda arvutusi mööda maksma 8–12 miljonit eurot ja see võtab aega aasta.
Millal Paide piimatööstuse hoones taas tootmistegevus käima läheb, ei osanud Kruuda öelda. «See sõltub majanduse arengust,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles