Linnalt ja alaliidult eurosarjaks rohelise tule saanud Sadama korvpallimeeskond tõusis liiga liidriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Sadama korvpallurid Edon Maxhuni (vasakul) ja Mihkel Kirves.
Sadama korvpallurid Edon Maxhuni (vasakul) ja Mihkel Kirves. Foto: Margus Ansu

Pärnu Sadama korvpallimeeskonnal oli täna hea päev: päeval tutvustati linnale ja alaliidule eurosarja plaani, mis mõlemale meeldis, ja õhtul alistati Eesti-Läti ühisliigas Tartu ülikooli meeskond.

Sadam on sel hooajal näidanud suurepärast korvpalli: enne tänast oli Heiko Rannula hoolealustel tabelis 15 võitu ja kolm kaotust, millega Eesti alagrupis jagati Kalev/Cramoga esikohta. Kui kaks korda on Kalevile alla jäädud, siis kord just tänasele vastasele Tartule, kellele 8. novembril võõrsil kaotati 80:88.

Täna oli Pärnul kodumänguks üles antud kümme meest, eri põhjustel jäid eemale Kasper Suurorg ja Mihkel Kersalu. Rannula saatis algkoosseisus platsile Edon Maxhuni, Robert Valge, Hugo Toomi, Mihkel Kirvese ja Lauris Blausi ning avaveerand võideti 21:14.

Teise perioodi alguses paisus suvepealinlaste edu kiirelt kahekohaliseks ja siinsete korvpallurite mängu oli lausa lust vaadata: üleväljapressing kandis mitmel korral vilja ja vahetusest sekkus hästi Rannar Raap, kes tegi vaheltlõikeid ja jagas efektiivseid sööte, mille tulemusena tuli kaaslastel vaid pall korvi tõsta. Kõige tipuks surus Linards Jaunzems palli üle Tartu kapteni Robin Kivi võimsalt korvi ja Valge sopsas kolmese. Poolaeg Pärnule 49:36.

Pausilt tulles suvepealinlaste mäng enam nii ladusalt ei läinud: punktid olid rasked tulema ja Tartu püsis löögiulatuses. Siiski mindi otsustavale neljandikule Sadama 66:53 eduseisus.

Neljandat perioodi alustas Pärnu 8:2 spurdiga, vahe paisus 19 punktini ja mäng oli tehtud. Lõppskoor 87:65.

Üleplatsimeheks kujunes kaugviskeid eksimatult sopsanud Valge, kes kogus 19 silma. Kirves lisas 18, Blaus 15 ja Jaunzems 12 punkti. Vägeva statistikarea sai kokku Märt Rosenthal: üheksa punkti, 13 lauapalli ja seitse resultatiivset söötu. Tartu resultatiivseimaks osutus Hendrik Eelmäe 13 silmaga.

Pärnu tõusis võiduga tabeli tippu. Pühapäeval mängitakse Tallinna Kalev / TLÜga.

Eurosarja projekt huvitab kõiki

Täna päeval kohtusid Sadama meeskonna, Eesti korvpalliliidu ja Pärnu linna esindajad, et arutada suvepealinna tiimi osalemist FIBA Europe Cupi võistlussarjas. Korvpallimeeskonna mänedžer Johan Kärp ütles, et kohtumine alaliidu ja linna esindajatega oli märgilise tähendusega, sest kõik osalised toetasid eurosarjas kaasalöömist.

“Meile oli oluline, et alaliidu ja linna esindajad räägiksid protsessis kaasa. Kohtumise idee oli saada tunnetus, kas me näeme eurosarjaga liitumises perspektiivi ja kas me tahame sellega edasi liikuda. Saime kinnituse, et projekt huvitab kõiki osalisi väga. Peale rahalise toetuse on meile oluline linna, kogukonda ja publikut kaasata,” rääkis mänedžer.

Kärbi sõnul pannakse nüüd klubi visioon ja eesmärgid paberile. Ühtlasi tuleb paika saada eelarve. “Aprilli lõpus või mai alguses peaks olema pilt selge,” arvas klubi juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles