Pildid Politseibusse lõhkunud mehed peavad päikest läbi trellide vaatama

Pärnu Postimees
Copy
22- ja 24aastane mees lõkusid Kooli tänaval kaht politseibussi.
22- ja 24aastane mees lõkusid Kooli tänaval kaht politseibussi. Foto: Lääne prefektuur

Kaks meest, kes eelmisel nädalal Pärnus ühel politseibussil akna sisse lõid ja teisel peegli lõhkusid, peavad ligemale kuu trellide taga veetma.

Kohus määras 25 päeva aresti 22- ja 24aastasele mehele, kes ööl vastu reedet lõhkusid Pärnus kortermaja ette pargitud kaks politseibussi.

Tol ööl sai politsei korduvaid öörahu rikkumise väljakutseid Pärnus Kooli tänava korterisse. Esimesel korral reageerinud patrull vestles korteris olnutega, kes lubasid võtta vaiksemalt. Mõne aja pärast anti aga häirekeskusele taas teada lärmist samas majapidamises.

“Politseinikud vestlesid uuesti korteris olnud inimestega ja et korrarikkumine lõpetada, palusid sealt lahkuda kahel lärmakal, joobes ja agressiivselt meelestatud mehel,” rääkis Pärnu patrullijuht Henry Murumaa.

22- ja 24aastane mees lõkusid Kooli tänaval kaht politseibussi.
22- ja 24aastane mees lõkusid Kooli tänaval kaht politseibussi. Foto: Lääne Prefektuur

Kortermaja ette pargitud kahe politseibussi juurde tagasi jõudnud korrakaitsjad avastasid, et ühel sõidukil on lõhutud aken ja teisel küljepeegel. Politseinikel oli alust arvata, et autosid võisid kahjustada äsja korterist lahkunud mehed, ning patrull asus neid piirkonnast otsima. Ka häirekeskusele tuli teade, et äsja majast väljunud inimesed lõhkusid politseiautosid.

Patrull leidis samad mehed korterelamu lähedusest ja pidas nad kinni.

“Mehed käitusid agressiivselt, ei allunud politseinike korraldustele ja hakkasid politseinikele füüsiliselt vastu, mistõttu tuli patrullil meeste kinnipidamiseks kasutada sundi,” ütles Murumaa.

22- ja 24aastane mees viidi politseijaoskonda ning nende suhtes alustati väärteomenetlust. Läbi vaadati ka politseiautode pardakaamerate salvestised, mis olid vandaalitsemise linti võtnud. Sama päeva pärastlõunal mõistis Pärnu maakohus mõlemale mehele politseisõidukite lõhkumise eest 25 päeva aresti.

22- ja 24aastane mees lõkusid Kooli tänaval kaht politseibussi.
22- ja 24aastane mees lõkusid Kooli tänaval kaht politseibussi. Foto: Lääne Prefektuur

“Ütlen suur aitäh inimesele, kes lõhkumist pealt nähes sellest kohe telefonil 112 teada andis. Politsei töö on inimesi aidata ja sel ööl läksime inimestele appi, et nad saaksid rahulikult magada. Paraku tundub, et mehed seda olukorda ei mõistnud ja jätkasid ebamõistlikku tegevust korterist lahkudes. Nüüd tuleb neil oma tegude üle järele mõelda arestikambris,” lausus Murumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles