Linn taastas Tammiste hooldekodu töötajate palgad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste hooldekodu.
Tammiste hooldekodu. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas taastada käesoleva aasta 1. jaanuarist Tammiste hooldekodu töötajate palgad. Täiendavalt võttis hooldekodu tööle tegelusjuhi.

2010. aastal vähendati Tammiste hooldekodu töötajate töötasu 10 protsenti, hooldustöötajate töötasud jäeti linnavalitsuse otsusega samale tasemele.

Selle aasta algusest on töötajate palgad taastatud endisele tasemele. Peale selle suurendati hooldustöötajate töötasu 10 protsenti, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Selleks vajalikud puuduolevad palgavahendid on plaanis eraldada 2012. aasta esimese lisaeelarvega.

2010. aastal loobuti palgafondi vähendamise eesmärgil tegelusjuhi ametikohast. Arvestades tegelusjuhi rolli kvaliteetse teenuse pakkumisel, ametikoht taastati.

Peale hooldekodu kultuuritöö korraldamise kujundab tegelusjuht hoolealuste isiklikke ja igapäevaelu oskusi, kaasates neid arendavatesse tegevustesse. Samuti juhendab tegelusjuht hoolealuseid sotsiaalsete suhete loomisel, säilitamisel ja arendamisel ning lahendab probleeme, lähtudes hoolealuse käitumise ja temaga suhtlemise eripäradest.

Tammiste hooldekodus töötab 57 inimest, nendest 38 on hooldustöötajad.

Kliente on Tammiste hooldekodus 120.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles