Kihnu kooli juhataja peab olema nagu kiirreageerija

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Juhib küll direktor, aga sisu loovad kõik meie inimesed ja kodud koostöös,” ütleb Jana Ruubel, kes esimest õppeaastat juhib kohalikku kooli.
“Juhib küll direktor, aga sisu loovad kõik meie inimesed ja kodud koostöös,” ütleb Jana Ruubel, kes esimest õppeaastat juhib kohalikku kooli. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu kooli direktori Jana Ruubeli neljandas klassis käiv tütar Marie on harjunud teadmisega, et iga vahetunni ajal ei tohi ta joosta ema juurde direktori kabinetti. Küll helistab ta mõnikord õhtul ja küsib, millal ema koju Männi tallu jõuab.

Esimest õppeaastat 41 õpilasega kooli ja 14 mudilasega lasteaia ning 19-liikmelise kollektiivi juhi tööpäeva venitab pikaks arengudokumentide ja korralduste koostamine. Oma aja võtab ka enesetäiendamine haridusministeeriumi egiidi all alustavate koolijuhtide arenguprogrammi järgi, kuigi Tartu ülikooli Pärnu kolledži diplomiga naine on juhtimismagister. Magistritöös käsitles ta huvihariduse arendamist Kihnu valla näitel.

Pärnust pärit Jana Ruubel on osaühingu Kihnu Küek asutaja, Pärnu spordiseltsi Kalev juhatuse liige ja 2015. aastal Eesti parimaks kokaraamatuks nimetatud “Armastusega Kihnust, uut ja ­vana saareköögist” tekstide ja retseptide autor. Kui Kihnu valla­valitsus kuulutas välja koolidirektori konkursi, jättis senine noorsootöötaja selle tähelepanuta. Aga mullu 3. augustil astus ta ­uude ametisse, tagataskus kihnlaste ja nende laste tundmine nii paariaastase noorsootöö kui suvise purjetamislaagri juhendajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles