Võimuliit hindas lubaduste täitmist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid on lubatud 500 krooni igal aastal kätte saanud.
Pensionärid on lubatud 500 krooni igal aastal kätte saanud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna juhtiv Keskerakonna, Reformierakonna ja Rahvaliidu võimuliit kärpis koalitsioonilepingust välja lubadused, mida halvenenud majanduskeskkonna tõttu ei õnnestu ellu viia.


73 lubadusest koosnev koalitsioonileping on avaldatud Pärnu linna Interneti koduleheküljel www.parnu.ee volikogu materjalide juures. Seda võib võrrelda eelmise, Keskerakonna, Res Publica, Isamaaliidu ja Rahvaliidu koalitsioonilepinguga, millest osa on täidetud ning osa (näiteks riigikaitse- ja usundiõpetus Pärnu koolides) koalitsioonipartnerite muutudes välja jäetud.



Linnajuhtidega kohtumisi jätkatakse


Koalitsioonilepingus lubatud linnajuhtidega kohtumisi linnaosades lubas linnapea Mart Viisitamm jätkata. “Selle aasta esimesel poolel käime kõik linnaosad korra läbi,” lubas ta.



Üldplaneeringu koostamisega on Viisitamme sõnul alustatud, kuid aasta lõpuks see valmis ei saa. “Saab aastaks 2014, eskiis 2010-2011,” prognoosis Viisitamm.



Suurejooneline lubadus alustada kesklinna silla ehitamisega jääb ellu viimata. “Aasta esimeses pooles tahaks silla detailplaneeringu projekti vastu võtta ja aasta lõpus planeeringu kehtestada,” kirjeldas linnapea asjade käiku.



Pärnu kõiki kruuskattega teid tolmuvabaks muuta ei õnnestunud, seda peab järgmine linnavalitsus jätkama. Viimasel kahel aastal viidi asfaltkatte alla kaheksa kilomeetrit teid.



Rahvusvahelist lennujaama pole Pärnu lennujaamast saanud, kuid algus Rootsi lendude näol on tehtud. Viisitamme jutu järgi olid vahepeal reaalsed investorid, kes lennujaama arendamisest huvitusid, kuid siis tuli majanduslangus.



Rail Baltica otsustas riik teha Tartu ja Valga kaudu, Pärnu soove ei arvestatud.



Ettevõtlusinkubaator on käivitatud, seal on kuus inkubanti.



Loode-Pärnu tööstuspiirkonna planeering on kehtestatud, välja ehitada pole seda suudetud. Esimesel poolaastal tahetakse kokku leppida haldamismudelis.



Munitsipaalmaju on kahel viimasel aastal tehtud kolm, nendes on 63 korterit. Uut munitsipaalmaja planeeritakse Kitse tänavale.



Tulekul on uus parkimiskord


Erahooldekodudest pole asja saanud, kuigi näiteks kogudused on sellest huvitatud olnud. Tammiste hooldekodusse on kerkinud uus maja.



Linna eelarvest palka saavate pedagoogide palk on viidud riigi eelarvest palka saavate pedagoogidega samale tasemele. Pedagoogid olid ainsad, kelle palka sel aastal tõsteti.



Vallikääru kordategemine sõltub Euroopa Liidu toetusest. Kui seda ei tule, peab leppima linna eelarvest kolme-nelja miljoniga, rääkis Viisitamm.



Jõe vasakkalda kahe silla vahelise raja ehitamist sel aastal ei alustata.



Uusi ootekodasid on 2006. aastast püstitatud 12, tänavu peaks lisanduma 5. Prügikaste on kolme aastaga paigaldatud 110, tänavu tuleb juurde 20.



Jalakäijate ala on vanalinnas laienenud, loodussäästlike sõidukite levikut tahab linnavalitsus soodustada uue parkimiskorraga, mis aprillis-mais volikogus arutlusele tuleb.



“Arutlusel on olnud pärnakatele soodsamate parkimisvõimaluste loomine, aastase parkimisloa järelmaks jms,” iseloomustas Viisitamm uut parkimiskorda.



Üliõpilasi ja vahetusõpilasi linn sel aastal rahapuudusel ei toeta, samuti jääb ära noorte huviringitoetus. “Mõne asjaga pidanuks juba 2007. aasta esimeses pooles alustama,” kommenteeris Viisitamm.



Lubaduse tagada koostöös spordiseltsiga Kalev Pärnu Kalevi staadioni kordategemine loodab Viisitamm siiski veel täita. Staadioni planeering esitatakse kehtestamiseks volikogu veebruarikuisele istungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles