Kauneim kodu valmis leidlikult, loominguliselt ja laristamata

Sirle Matt
, reporter
Copy

Kodukirja aasta kodu konkursi rahva lemmiku tiitel rändas tänavu Pärnusse Helena ja Kristo Saavikule, kelle Supeluse tänava kolmetoalises korteris torkab silma palju taaskasutuses esemeid. Helena, kes on vanad asjad oma kätega korda teinud ja perele mugavaks sättinud, tõestab, et hubase kodu rajamiseks ei pea olema lademes raha.

Kui noor pere mõni aasta tagasi soomlastelt korteri ostis, oli see sisse seatud põhjanaabrite suvemaja ehk mökki stiilis: seinu ja lagesid kattis lakitud puit ning üldmulje jäi pruun ja sünge. Kööki polnud.

See on Helena päris esimene oma kodu, mida tuli kujundama hakata. Puudus sisekujunduse ja vana mööbli korrastamise kogemuski. Helena tunnistab, et aeg-ajalt üllatub isegi, kui hästi on kodu loomine tal välja tulnud. Erialalt on Helena pedagoog. Ta on õppinud tervisekasvatuse eriala, aga õpetanud inglise keelt ja töötanud lasteaias. Viimased aastad on ta kahe väikese lapsega kodus olnud.

Uude koju kolis pere eelmisel talvel jõulude paiku. Siis oli veel palju asju puudu, aga mõndagi juba olemas. Hulga mööblit ja lampe jätsid eelmised omanikud, kes kogusid antiik.

“Kuna meil ei olnud raha uusi asju osta, pidin hakkama minema selle mööbli järgi, mis siin sees oli,” meenutab Helena. Nii asus ta otsima esemeid, mis päranduseks jäetuga kokku klapiksid. Üks esimesi oste oli Jenny Kruse heategevuspoest pärit vannitoakapp, mille perenaine ise lihvis ja värvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles