RAKVERE NEEDUS ⟩ Sadama korvpallimeeskond hävitati 40 punktiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Tormi Niits sõidab täna Rakverre tagasi naerulsui, sest ta viskas oma endise meeskonna vastu seitse silma ja tiim teenis hiigelsuure võidu.
Tormi Niits sõidab täna Rakverre tagasi naerulsui, sest ta viskas oma endise meeskonna vastu seitse silma ja tiim teenis hiigelsuure võidu. Foto: Marianne Loorents

Pärnu Sadama korvpallimeeskond jäi Eesti-Läti ühisliigas kodusaalis kindlalt alla Rakvere Tarvale. 56:96 tähistab hooaja suurimat kaotust.

Viis päeva tagasi mängisid samad meeskonnad Rakveres ja siis kaotas Pärnu 84:86. Toona ei teinud suvepealinlaste eest kaasa põhimehed Robert Valge ja Lauris Blaus, kes täna algkooseisu kuulusid. Peale nende kahe saatis peatreener Heiko Rannula väljakule Edon Maxhuni, Märt Rosenthali ja Mihkel Kirvese ehk hüppepalliks oli platsil meie tavapärane algrivistus.

Rakvere alustas 6:2 ja Rannula pidi juba kahe minuti möödudes aja maha võtma. Seejärel seis võrdsustus ja külalised võitsid esimese perioodi 23:22. Teisel neljandikul sattus viimasel ajal head mängu näitav Rakvere sats hoogu ja suurendas poolajaks vahe kaheksani (49:41). 

Teise poolaja hakul lagunes Pärnu täielikult: Juris Umbrasko juhendatav Tarva sats spurtis kuue minutiga 21:4 ja vahe paisus koguni 25 silmani. Mäng oli tehtud ja liiga liidrite hulka kuuluv suvepealinna tiim pidi vastu võtma teise järjestikuse kaotuse.

Seejuures on Rakverele kaotatud juba kolm mängu järjest, sest vastase paremust tuli tunnistada ka detsembris karikavõistluste poolfinaalis. Oktoobris ja novembris suudeti läänevirulased alistada.

Eesti meistrivõistlustel medalit ihkav ja järgmisel hooajal eurosarja minekut plaaniv Pärnu oli täna iseenda hale vari. Eelkõige valmistas pettumust kaitsemäng ja külalised tegid rünnakul, mis tahtsid. Teine poolaeg kaotati 15:47 (!). Lauavõitluses jäi praegune liigatabeli teine Rakverele alla 33:46 ja pallikaotusi kogunes vastasest poole rohkem. Pärnu viskeprotsent oli 36, Rakverel 48.

Sadamal kogusid kahekohalise punktisumma Valge (12) ja Kirves (11). Rakverel oli neid viis ja üleplatsimeheks kujunes 20 punkti, kümne lauapalli ja nelja sööduga Devin Lee Harris.

Pärnul on nüüd 17 võitu ja viis kaotust. Rakverel on nii võite kui kaotusi üheksa, millega ollakse Eesti alagrupis seitsme satsi seas neljandad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles