Järelvaadatav Volletiim püsis Selveri tempos poolteist geimi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond jäi sel aastal juba kolmandat korda alla Tallinna Selverile. Pühapäevane kohtumine TalTechiga võib otsustada kodusel tšempionaadil play-off’i pääseja.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond jäi sel aastal juba kolmandat korda alla Tallinna Selverile. Pühapäevane kohtumine TalTechiga võib otsustada kodusel tšempionaadil play-off’i pääseja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu võrkpalliklubi meeskond andis Eesti meistrivõistluste vahegrupi mängus Tallinna Selveri vastu kõva lahingu võidukas avageimis, kuid pidi seejärel kolmes järgmises vastase kindlat paremust tunnistama.

Punkt-punkti-lahinguks kujunenud avageimis aitasid pärnakatel kastanid tulest välja tuua Läti leegionärid: seisul 25:25 lajatas esmalt ässpallingu tempomees Toms Švans. Järgmisel pallivahetusel pani võiduka punkti Atvars Ozolinši ühemeheblokk.

Põnevat lahingut jätkus teise geimi algusekski, ent siis käristas pealinna tiim sisse mõnepunktise edu, mis vormistati võiduks skooriga 25:20.

Kahes järgmises geimis domineeris Selver mängu juba kindlalt ja sai võidud 25:14 ja 25:17 ning nii läks tabelisse kirja Selveri 3:1 paremus.

Enne vaheringi mänge on Pärnu võrkpalliklubi meeskonnal kaalukausil tabeli neljas või viies koht, mis tehakse selgeks TalTechiga. Kolme kõrgema koha nimel madistavad Selver, Saaremaa võrkpalliklubi ja Tartu Bigbank.

“TalTechi mäng võib kujuneda ellujäämismänguks,” viitas Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel pühapäevasele matšile.

Pärnu ootab üht lisa-nurgaründajat Venemaalt. “Kui läheb hästi, on ta juba TalTechi mänguks olemas, kui ei, siis jõuab Eestisse järgmisel nädalal,” ütles peatreener Aleksandr Popletejevi tuleku kohta.

Vahegrupis mängivad kõik klubid omavahel ühe ringi. Eesti võistkonnad saavad pärast põhiturniiri lõppu vahegruppi kaasa stardipunktid ühest viieni vastavalt põhiturniiri kohale. Vahegrupi lõplik paremusjärjestus paneb paika poolfinaalide paarid: esimene vs. neljas ja teine vs. kolmas koht. Vahegrupis viimaseks jäänud sats langeb edaspidisest võistlusest välja ja saavutab Eesti meistrivõistlustel viienda koha.

Vaheringi asetused pandi paika järgmiselt: kaks alumist ehk Pärnu võrkpalliklubi ja TalTech (vastavalt nende kohale turniiritabelis) enam esikolmikusse tõusta ei oleks saanud, seega nende kohtadeks jäid neljas ja viies. Esikolmik loositi, sest nii Saaremaa võrkpalliklubil, Tartu Bigbankil kui ka Tallinna Selveril on võimalus tõusta esimeseks. Loosiga sai esimese asetuse Bigbank, teise Saaremaa ja kolmanda asetuse Selver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles