Avo Keele suurepärast saavutust hinnati pea 10 000 euroga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Avo Keel töötab kahel rindel: teenekas treener on nii Pärnu võrkpalliklubi kui Läti koondise juhendaja.
Avo Keel töötab kahel rindel: teenekas treener on nii Pärnu võrkpalliklubi kui Läti koondise juhendaja. Foto: Tairo Lutter

Valitsus kuulutas välja riigi kultuuri- ja spordipreemiate laureaadid.

Spordi elutööpreemia, millega kaasneb 40 000 eurot, teenivad ujumistreener Õnne Pollisinski ning ajakirjanik ja spordijuht Gunnar Paal.

Spordi aastapreemia pälvib Kelly Sildaru võitude eest noorte taliolümpiamängudel ja X-mängudel pargisõidus, samuti võrkpallitreener Avo Keel Läti meeskonna viimise eest Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Aastapreemia laureaadid on ka Urmo Aava esimese WRC-etapi korraldamise eest Eestis, aasta treener Anna Levandi, rallisportlane Ken Torn esikoha eest autoralli EM klassis ERC3 ning Natalja Inno ja Peeter Lusmägi spordinädala eduka korraldamise eest.

Aastapreemia suurus on 9600 eurot, meeskonna puhul läheb auhinnaraha jagamisele.

“Kultuuri- ja spordipreemiad on kõrgeim tunnustus, mille kaudu valitsus avaldab tänu ning tunnustab kultuuri- ja spordirahvast. Need inimesed on rikastanud ja viinud edasi meie rahvusmõtet ja -aadet ning on oma saavutustega olnud innustajaks väga paljudele kaasmaalastele,” rääkis kultuuriminister Anneli Ott.

Riigi kultuuri- ja spordipreemiad antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeva eel, 23. veebruaril teaduste akadeemia saalis koos riiklike teaduspreemiate ja Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles