GALERII ⟩ Pärnu sprinter ületas Eesti rekordi, ent ...

Märt Pilme
, reporter
Copy
Henri Sai (paremal) jooksis kiiremini, kui varasem Eesti tippmark, ent pidi leppima hõbedaga. 
Henri Sai (paremal) jooksis kiiremini, kui varasem Eesti tippmark, ent pidi leppima hõbedaga. Foto: Marko Mumm/EKJL

Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis lõppenud U23 vanuseklassi Eesti talvistel kergejõustiku meistrivõistlustel teenisid Pärnumaa sportlased kuus medalit. Kõik autasud läksid Pärnu spordikooli ja SK Altiuse atleetidele.

Koroonaviirusest tingituna lubati igal alal võistlema kuni kaheksa Maarjamaa paremat sportlast.

Sprinter Henri Sai läks 60 meetri jooksu starti teadmisega, et Eesti rekord on 6,68. Pärnumaa välejälg tegi suurepärase jooksu ja sai kirja koguni 6,66. Paraku oli tol päeval üks mees veel kiirem: Karl Erik Nazarov jättis Maarjamaa tippmargi enda nimele ja nihutas selle 6,63ni. Eesti kõigi aegade teise tulemuse jooksnud Sai pidi leppima hõbemedaliga. 

200 meetri jooksus oli Sai kindlalt võitmas, ent lõpusirgel tabas peagi USAsse suunduvat sprinterit lihaskramp ja 20aastane altiuslane pidi hoo maha võtma. Seetõttu möödus temast finiširuudustikus Ken-Mark Minkovski (21,79) ja pärnakas tuli 21,96ga taas hõbedale.

Eduka nädalavahetuse tegi Romet Mihkelsi õpilane Anete Siman, kes võistles kolmel alal ja pääses neis kõigis poodiumile. 60 meetri sprindis (7,82) ja 400 meetri jooksus (1.00,11) lippas 21aastane Siman pronksi- ja 200 meetri jooksus (24,36) hõbedavääriliselt.

Herman Pärn püstitas meeste teivashüppes isikliku rekordi 3.90 ja saavutas oma esimese Eesti meistrivõistluste medali – hõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles