Veebis poodelnud naine sai vastu pükse

Pärnu Postimees
Copy
Mängukonsooli osta soovinud naine sai mitmesaja euroga vastu pükse.
Mängukonsooli osta soovinud naine sai mitmesaja euroga vastu pükse. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel jõudis politseisse avaldus pärnumaalaselt, kes sotsiaalvõrgustiku kaudu ostu sooritanuna polnud lubatud kaupa saanud.

Pärnumaal elav 34aastane naine ostis eelmisel nädalal suhtlusvõrgustiku Facebooki kaudu mängukonsooli, kuid ei ole senini saanud kaupa ega tagasi selle eest makstud rahagi.

Heauskne ostja sai kahju 205 eurot.

Juhtumi asjus alustati kriminaamenetlust kelmuse paragrahvi alusel. Kelmuseks loetakse varalise kasu saamist tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel. Eestis karistatakse säärase teo toimepanijat rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Teadmiseks kelmuse ohvrile

Kui olete langenud kelmuse ohvriks, teatage sellest kindlasti politseisse. Sellega kaitsete ennast ja teisi. Mida varem politsei kelmusest teada saab ja kelmi suhtes menetlust alustab, seda väiksem on ohvrite arv.

Virtuaalkeskkonnas toimunud kelmuse korral teavitage sellest kohe ka portaali pidajat, võimalusel andke teada müüja reitingu kõrvalgi. Kui te pole kelmile veel raha välja maksnud või on raha nii- öelda vahekontol (s.o broneeritud) ja väljamakset ei ole veel tehtud, teavitage probleemist viivitamata panka või väljamakse tegijale.

Kindlasti ei tohi alluda kelmide seas sageli kasutatavale võttele, mil küsitakse mingil põhjusel (näiteks: kaup läks kallimaks) raha juurde.

Kui on toimunud manipulatsioon pangakontoga või on teie teadmata teie kontolt võetud välja raha, siis teavitage sellest kohe panka. Pangaülekannete ja krediitkaarditehingute puhul on kiire teavitamise puhul lootust, et tehingut ei jõuta lõpuni viia ja pank peatab selle.

Andmed: politsei.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles