Graafik ⟩ Kadri Juhkam: Ärge minge kuhugi, veel ei lähe paremaks

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Terviseamet kontrollib koroonareeglitest kinnipidamist. Muret tekitavad peamiselt isolatsiooninõuet eiravad inimesed, mistõttu viiruse levik on laialdane ja olukorra leevenemist pole lähiajal näha.
Terviseamet kontrollib koroonareeglitest kinnipidamist. Muret tekitavad peamiselt isolatsiooninõuet eiravad inimesed, mistõttu viiruse levik on laialdane ja olukorra leevenemist pole lähiajal näha. Foto: Urmas Luik
  • Pärnumaa nakatumisnäit on alla riigi keskmise.

Möödunud ööpäeval analüüsiti 271 pärnumaalase koroonaviiruse testi, millest positiivseks osutus 28 ehk 10,3 protsenti. Samuti andis positiivse vastuse üks kordustest. Ühtekokku on Pärnumaa elanikud andnud 45 852 proovi, millest positiivne tulemus kuuel protsendil.

Pärnu haiglas viibib ravil 29 koroonapatsienti. Kaks haiget on intensiivraviosakonnas juhitaval hingamisel. Kui Eestis suri ööpäevaga 13 koroonat põdenud inimest, siis Pärnu haiglas ei läinud keegi manala teed. Üks senine koroonaosakonna patsient viidi üle tavaosakonda ja neli tervenenut lubati koju. Uusi koroonasse haigestunuid saabus ravile kaks.

Pärnu haiglasse pole seni teiste regioonide ravilatest koroonapatsiente toodud, ent selleks ollakse valmis, kuna Põhja-Eesti haiglate koroonaosakonnad on peaaegu täis.

Terviseameti Lääne regioon jälgib 1250 inimest, kellest 324 on viimase kümne päeva jooksul nakatunud ja 926 lähikontaktsed. Lähikontaktsete arv on kasvanud, kuna tööl ja perekeskis puututakse rohkem kokku.

Uute nakatunute arv omavalitsustes 13.–22. veebruaril

  • Pärnu linnas 187
  • Lääneranna vallas 57
  • Tori vallas 43 
  • Häädemeeste vallas 13
  • Saarde vallas 11
  • Põhja-Pärnumaa vallas 11
  • Kihnu vallas1
Andmed: terviseamet

Amet jälgib kümmet üle viie nakatunuga kollet: kolme ettevõtet, kolme hooldekodu, kaht kooli, üht peret ja lastehoidu.

Kui koolid on ulaõppel ja praegu on vaheaeg ning hooldekodudes pole nakatunuid lisandunud, siis ettevõtete loendisse on Harmeti (22 nakatunut) kõrval tulnud juurde Pärnu linnas asuvad Lasertool üheksa ja Tammaru Puit 20 nakatunuga.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam tõdes, et testima minejate arv kasvab. “Täna vaatasin, et testimisele on tekkinud kahepäevane järjekord,” täpsustas ta ja lisas, et laustestimisi pole sel nädalal tehtud – selle vajadus selgub täna õhtul. Kuigi Pärnumaa nakkuskordaja on vähenenud, toonitas terviseametnik: “Ärge minge kuhugi, veel ei lähe paremaks.”

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 545, mis jääb alla Eesti keskmise. Kõige kõrgem on nakatumus Saare- (1354), Ida-Viru- (968) ja Harjumaal (919), madalaim aga endiselt naabermaakonnas Läänemaal (318).

Pärnumaal sai eile COVID-19-vaktsiini 230 inimest. Esimese doosi saanuid on 5510 ehk neli protsenti rahvastikust. Kaks süsti on saanud 2083 elanikku ehk 2,4 protsenti.

Kõige rohkem on inimesi vaktsineeritud Tartumaal, kus kaks süsti on tehtud 3,4 protsendile elanikest.

Terviseamet kutsub inimesi üles mõtlema, kuidas tähistada eesseisvat Eesti Vabariigi aastapäeva turvaliselt, sest koroonaviirus on levinud ulatuslikult üle riigi ja veel pole jõutud nii palju vaktsineerida, et nakkusoht ei varitseks. Koroonaviiruse epideemilise leviku tõttu seisab terviseamet silmitsi olukorraga, kus positiivse testitulemuse saanud inimeste suure arvu tõttu ei ole Põhja regioonis võimalik senises mahus tuvastada nakatunute lähikontaktseid.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6551 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 962 ehk 14,7 protsenti kõikidest proovidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim viiruspositiivseid taas Harjumaale, kus nakkus tuvastati 637 inimesel, kellest 471 elab Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus 70, Tartumaale 49, Lääne-Virumaale 41, Saaremaale 40 ja Raplamaale 20 positiivset testi. Teistesse maakondadesse lisandus alla 20 viiruskandja.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 794,67. Tänase seisuga on koroonast tervenenud 46 335 inimest.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 56 COVID-19-juhtumit, haiglaravi vajab 493 patsienti, neist 44 on intensiivravil.

Eile suri 13 koroonaviirusega nakatunut: noorim neist 60- ja vanim 91aastane. Kokku on Eestis surnud 553 koroonasse nakatunud inimest. 

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 64 508, kaks doosi on saanud 27 277 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles