Aasta spordisõbralikema õpetaja tiitel tuli teist aastat järjest pärnakale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Merle Vantsi teenis aasta spordisõbralikuma õpetaja tiitli.
Merle Vantsi teenis aasta spordisõbralikuma õpetaja tiitli. Foto: Mardo Männimägi

Eesti koolispordi liit andis kaheksandat aastat välja spordisõbralikema õpetaja auhinna, millega kaasneb 1000eurone stipendium. Mulluse eest väärtustati Pärnust pärit Merle Vantsi tööd.

Vantsi on spordipedagoog, kes 1997–2011 töötas Türi gümnaasiumis ja 2011. aastast töötab Türi põhikoolis kehalise kasvatuse õpetajana. Vantsi kolleegid on öelnud, et õpilased osalevad tema tunnis meeleldi, sest pedagoog on kujundanud harjumused ja hoiakud, mis väärtustavad kehalist aktiivsust, oma tervise eest hoolitsemist ja kehaliste võimete arendamist.

1965. aastal suvepealinnas sündinud Vantsi (1985. aastani Niinemets) on endine Pärnu ujuja. Koidula gümnaasiumi vilistlasele kuulus nii mõnigi suvepealinna rekord, mis nüüdseks küll üle ujutud.

Tõsi, kõva ujuja on ta tänini. Mullusel taliujumise MMil Sloveenias Bledis tuli Vantsi 55–59aastaste vanuseklassis kuuekordseks maailmameistriks, peale selle võitis viis hõbemedalit. Kokku on Vantsi saavutanud 21 MM-tiitlit ja püstitanud viis maailmarekordit. Tema vägevad tulemused ei jäänud märkamata Eesti Olümpiakomiteel, mis tunnustas Vantsit mullu spordiaasta tähtede galaõhtul aasta veteransportlase tiitliga.

2019. aastal teenis spordisõbralikema õpetaja aunimetuse Pärnu ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Mehis Merilaine. Auhinna eesmärk on tunnustada ja innustada õpetajaid, kes on oma südameasjaks võtnud propageerida spordi- ja liikumisharrastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles