Uued piirangud ⟩ Teatri- ja kontserdisaalid lähevad kinni, söögikohad suletakse varem

Pärnu Postimees
Copy
Teatri- ja kontserdisaalid suletakse märtsi lõpuni.
Teatri- ja kontserdisaalid suletakse märtsi lõpuni. Foto: Priit Loog

Valitsus otsustas pikendada praegu kehtivaid piiranguid märtsi lõpuni ja uute reeglite järgi peavad söögikohad uksed sulgema kell 18, kinod, teatrid, kontserdi- ja konverentsisaalid pannakse kinni.

Kaubanduskeskused on avatud ja kehtestavad ise lisapiirangud. Spaad, veekeskused ja saunad jäävad suletuks.

Peaminister Kaja Kallas rääkis tänasel valitsuse pressikonverentsil, et koroonaviiruse levik on endiselt väga suur. “Peame murdma nakatumisahelad,” sõnas Kallas. “Seetõttu oleme sunnitud kehtestama uusi piiranguid.”

Kallas nimetas lisapiirangute kehtestamist möödapääsmatuks. “Tuleb üheskoos pingutada rohkem kui siiani. Kui olukord paraneb, saab piirangud uuesti üle vaadata,” märkis ta.

Peaministri sõnade kohaselt otsustas valitsus teadusnõukogu ettepanekul pikendada koole puudutavaid piiranguid märtsi lõpuni. See tähendab, et 1.–4. klassid jäävad endiselt kontaktõppele, vanemad klassid jätkavad kaugõppes.

Sportida on siseruumides lubatud ainult individuaalselt. Väljas kehtivad senised piirangud.

Valitsus peatab siseürituste korraldamise. Vabas õhus on avalikud üritused ja avalikud koosolekud lubatud, kui rühmas on kuni kümme inimest ja teiste rühmadega kokku ei puututa.

Avalikke üritusi ei tohi korraldada kella 22st 6ni.

Toitlustuskohad peavad uksed sulgema kell 18, kehtib 2+2-reegel ning 50 protsendi täitumuse nõue. Kaasamüük jääb lubatuks.

Piirangud, kui valitsus need kinnitab, kehtivad 1. märtsist kuu lõpuni.

Kallase sõnade järgi peaks iga tööandja praegu võimaldama oma töölistel teha kaugtööd, kui see on vähegi võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles