SÕNASÕDA ⟩ Kas Pärnus võiksid tulevikus kõrguda kuni 93meetrised majamürakad? (3)

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Kõrghoonete vastu protestijad kardavad, et majamürakad kaotavad suvepealinna idülli ja rohealad.
Kõrghoonete vastu protestijad kardavad, et majamürakad kaotavad suvepealinna idülli ja rohealad. Foto: Mailiis Ollino

Meie ei taha! – Aga meie tahame! Viimastel nädalatel on väldanud lahing Pärnu kujutletavate kõrghoonete üle ja ühtäkki on rahvaalgatuste portaali ilmunud nii nende vastaste kui pooldajate petitsioon. Ent inimene, kes ühismeedia küüsi ei lange, ei pruugi mõista, mille üle vaidlus käib, sest ühtegi kõrgehitist pole lähiajal suvepealinna kerkimas näha. Millest siis sõnasõda?

Mullu kevadel noppis MTÜ Roheline Pärnumaa “Pärnu linna üldplaneeringu 2025+” dokumendist välja punkti, mis näeb tulevikus võimalust ehitada suvepealinna üle kaheksakorruselisi hooneid. Rohesõpru üllatas mõte pilvelõhkujatest sedavõrd, et nad saatsid linnale oma vastuväited ja ettepanekud.

Tänavu veebruaris koostasid nad aga petitsiooni “Me ei soovi Pärnusse kõrghooneid”, näitamaks linnavalitsusele, et paljud kohalikudki peavad kõrghooneid suvepealinnas vastuvõtmatuks. Eelkõige just seetõttu, et MTÜ väitel ei pannud linnavalitsus ise energiat sellesse, et info jõuaks suurema osa linlasteni. Ja see tekitas küsimuse: kui paljud üldse teavad, et tulevikus võib koduaknast avaneda vaade kuni 93meetrisele ehitisele?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles