Video ⟩ Päästjad ja politseinikud aitasid maale 17 jäälõksu jäänud kalameest (3)

Pärnu Postimees
Copy
Kalamehed jäid merel hätta.
Kalamehed jäid merel hätta. Foto: Kuvatõmmis

Eile jäi Pärnumaal jääle lõksu 17 kalurit, kelle Pärnu merepäästeüksus, politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennusalga kopter ning Tõstamaa komando päästjad kaldale aitasid.

Eile pärastlõunal sai politsei teate, et Pärnu lahel Valgerannas hakkas jää liikuma ning jääle läinud kalurid ei pääse enam kaldale. Mõni hetk hiljem tuli sarnane teade ka Lindi külast.

Pärnu politseijaoskonna piirivalve välijuhi Janek Pinta sõnutsi reageerisid väljakutsetele Pärnu merepäästeüksus, päästeameti Tõstamaa komando ning PPA lennusalga kopter.

Valgerannas toodi esmalt kaldale 12 inimest. Patrull ja olukorda õhust jälgiv lennusalga kopter leidsid jäält veel neli kalurit. Kopter lasi alla pinnaltpäästja, et juhatada inimesi õigesse suunda. Lindi külas toodi koos kohaliku paadijuhiga turvaliselt kaldale üks inimene.

Kokku aidati kaldale 17 kalurit. Ala kontrolliti üle kopteriga, veendumaks, et keegi enam ohus ei ole.

„Pärnu laht on populaarne kalastuskoht nii kohalikele kui ka kaugemalt tulijatele. Päikesepaisteline ilm meelitab tihti kalastajad hommikul jääle, kus kiputakse unustama, et kevadise soojaga muutub jää ohtlikuks,“ rääkis Pinta.

Enne jääle minekut soovitab Janek alati ennast kohalike oludega kurssi viia – uurida, kust võiks jääle minna ja kuidas jää kannab. Alati tuleks kaasa võtta laetud telefon, olla ümbruse suhtes tähelepanelik ning ohu korral helistada 112.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles