VALUS KAOTUS ⟩ Pärnu jäi Kanguri debüütmängus lisaajal alla Kalev/Cramole

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristjan Kangur tõi debüütmängus Pärnule 14 minutiga seitse silma ja seitse lauapalli.
Kristjan Kangur tõi debüütmängus Pärnule 14 minutiga seitse silma ja seitse lauapalli. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti-Läti korvpalliliigas läksid pealinnas vastamisi kaks paremat Maarjamaa satsi: BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam. Suvepealinna tiimis mängis esimest korda 38aastane Kristjan Kangur. 

Enne matši olid võistkonnad omavahel kolm korda madistanud: kahel korral oli võitnud Cramo, korra Pärnu. 

Pealinna klubis ei teinud kaasa hiljuti Eesti koondise Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile vedanud Sten Sokk ja Martin Dorbek: esimese hooaeg on suure tõenäosusega lõppenud, teine jättis mängu vahele jalavigastuse tõttu.

Pärnu eest jooksid algrivistuses platsile Edon Maxhuni, Märt Rosenthal, Mihkel Kirves, Linards Jaunzems ja Lauris Blaus, kes alustasid hästi ja läksid alla kahe minutiga 7:2 juhtima. 

Kui mängitud oli kuus minutit ja Pärnu juhtis 18:13, tõusis suvepealinlaste pingilt kaheksakordne Eesti parim mängija Kangur, seljas number 14 särk. 202sentimeetrine kogenud mängumees võttis välja keskmängija positsioonil tegutsenud Blausi.

Sellele järgnes Kalevi 10:0 spurt.

Kanguri esimene vise – neljalt meetrilt ja tagasihüppelt – läks mööda. Minut hiljem oli ta juba korvi all uhkes üksilduses ja Robert Valge leidis ta hea sööduga üles. Kaks punkti. 

Pärnu kaotas avaveerandi punktiga (22:23). 

Kanguri esimene retk platsil kestis viis minutit. Uuesti ajas ta end pingilt üles neli minutit enne teise poolaja lõppu ja sammus väljakult poolajapausile 32:38 kaotusseisus. Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia ja Hispaania kõrgliigas pallinud kunagine Eesti koondise kapten kogus avapoolajal üheksa minutiga viis silma (kahesed 1/2, kolmesed 1/3) ja hankis tiimi parimana kuus lauapalli.

Teise poolaja alguses jäi Pärnu küll 11 silmaga taha, ent vastas 10:0 spurdiga (46:47). Otsustava perioodi eel juhtis Kalev 57:52. Neljandal veerandajal põnevus säilis ja kaks minutit enne matši lõppu olid pärnakad vaid punktiga taga (65:66).

Sadamal oli minut enne lõppu võimalus juhtimagi minna, kuid Kirvese vise ei tabanud. Kalevile üleplatsimehena 24 silma kogunud Marcus Keene vastas kolme punktiga, ent Maxhuni kaugvise tõi pärnakad 24 sekundit enne mängu lõppu taas punkti kaugusele (68:69). Keene’ile tehti kaitses viga ja jänki tabas kahest vabaviskest ühe (68:70). Pärnule jäi aega vastata 22 sekundit. Ja vastus tuli! Maxhuni tabas seitse sekundit enne mängu lõppu keskpositsiooni viske – 70:70 – ja kalevlaste viimase sekundi kolmene läks mööda. Lisaaeg!

See periood läks pärnakatel lörri: vabadelt positsioonidelt sooritatud visked ei läbinud kuidagi korvirõngast ja viie minutiga koguti üksainus punkt. Kalev skooris kuus silma ja viimase kümne hooajaga üheksa Eesti meistritiitlit kogunud pealinna tiim võitis 76:71.

Pärnule tõid 15 silma nii Kirves kui Maxhuni. Kirves tegi kaksikduubligi, kui lisas kümme lauapalli.

Kanguri arvele jäi 14 minutiga seitse punkti (visked 3/6) ja seitse lauapalli. Ajal, mil Kangur platsis viibis, kaotasid pärnakad 17ga – see oli tiimi nigelaim tulemus.

Rannula kasutas seekord kaheksat meest. Pingilt jälgisid mängu Rannar Raap, Kasper Suurorg, Karl-Martin Kask ja Kaspar Lootus.

Kalev juhib tabelit 13 võidu ja kahe kaotusega. Pärnul on teisena 17 võitu ja kuus kaotust. Sadama järgmine lahing tuleb juba laupäeval, kui kodusaalis võõrustatakse Tartut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles