JÄRELVAADATAV ⟩ Avo Keel pärast poolfinaali avalahingut: Eks ta individuaalse meisterlikkuse ja kvaliteedi vahe olnud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Avo Keele hoolealused saavad Tartu vastu uue võimaluse esmaspäeval kodusaalis.
Avo Keele hoolealused saavad Tartu vastu uue võimaluse esmaspäeval kodusaalis. Foto: Tairo Lutter

Pärnu võrkpalliklubi jäi Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria avamängus 0:3 alla põhiturniiri võitnud Tartu Bigbankile.

Pärnakad pusisid taaralinlastega hoolega, kui kogusid geimides vastavalt 21, 20 ja 21 silma. 

Pärnu peatreeneri Avo Keele hinnangul oli Tartu parem meeskond, kuid kolme võiduni mängitav poolfinaalseeria ei ole kindlasti veel läbi. “Eks ta individuaalse meisterlikkuse ja kvaliteedi vahe olnud. Paar õnnestumist meile juurde ja Tartult need punktid maha – siis olekski võrdne olnud,” lausus ta. “Eks meil avane seerias ikka variant. Lahtiste pallide mängimise kvaliteeti tuleb tõsta. Meil tekivad nende pallidega ebatäpsused. Meil pole kahese-kolmese bloki lööjaid. Sellised me individuaalselt oleme.”

Tartu sidemängija Kert Toobali sõnutsi on põhjust oodata, et seeria teises matšis mängib Pärnu juba paremini. “See oli esimene mäng. Pärnus on mõlemal meeskonnal juurde panna. Meie peame tegema oma asja ja olema kannatlikud. Lihtsalt ei tule midagi,” tõdes ta.

Kui vastuvõtuprotsent oli mõlemal tiimil ühesugune, siis tartlaste paremus ilmnes rünnakul (48 vs. 36). Blokipunktidki läksid 8:3 vastastele. 

Pärnul kogus kahekohalise punktisumma vaid nurgamees Atvars Ozolins, kes kogus kümme silma (+4) ja lahendas rünnakuid 43 protsenti. Temporündaja Toms Švans lisas üheksa punkti (+6, 45%). Tartu meeskonnas tõusis taas resultatiivseimaks Pärnust pärit Märt Tammearu, kes panustas tiimi edusse 15 silma (+9, 48%).

Seljavalu tõttu ei saanud Tartusse sõita pärnakate temporündaja Harri Palmar, keda asendas Markus Veltson.

Seeria mängitakse kolme võiduni. Esmaspäeval pallitakse Pärnus. 

Avalahing on järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles