Vaktsineerimisinfo saamiseks tuleb riigiportaali e-post ümber suunata (3)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kaugem eesmärk on kirjaliku teavituse kaudu teavitada kogu elanikkonda.
Kaugem eesmärk on kirjaliku teavituse kaudu teavitada kogu elanikkonda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates üleeilsest saadab haigekassa 60–69aastastele inimestele vaktsineerimisinfo riiklikku postkasti (@eesti.ee). Et teave kätte saada, tuleb riigiportaali eesti.ee kirjad isiklikule meiliaadressile ümber suunata.

Haigekassa katsetab viisi, kuidas kutsuda inimesi vaktsineerima. Uus lahendus võimaldab saata vaktsineerimisteavituse @eesti.ee-lõpuga meilil. Et inimene saaks kätte e-kirja, mis võimaldab tal valida kaitsesüstimiseks sobiv aeg, peab ta sisenema riigiportaali eesti.ee. Portaali saab sisse logida ID-kaardi, Smart-ID või mobiil-ID abil. Seejärel tuleb suunata oma @eesti.ee e-post pidevas kasutuses meiliaadressile. Teateid saab suunata ka oma lähedaste e-posti aadressile.

Säärase informeerimise eesmärk on vähendada perearstikeskuste koormust, et nad saaksid keskenduda kõige olulisemale ehk vaktsineerimisele. Kaugem eesmärk on kirjaliku teavituse kaudu teavitada kogu Eesti elanikkonda.

“Praegune lahendus ei ole lõplik. Ühe variandina kaalume lahendust, mis kuvaks infot vaktsineerimise kohta riigiportaalis ka siis, kui inimene ei ole suunamist teinud. Ehk kui inimene siseneb kunagi hiljem riigiportaali, siis ta näeb sinna varem laekunud infot,” ütles RIA peadirektori asetäitja Margus Arm.

​Inimesed, kes seda teavitust kätte ei saanud, saavad perearsti juures või siis järgmisel korral, kui postkast suunatud ja kutseid saadetakse, vaktsineerima.

Kokku on riigiportaali posti ümber suunanud 413 000 inimest. Statistikaameti andmeil elab 60aastasi ja vanemaid Eestis ligikaudu 338 000, neist viiendik ehk 74 000 on @eesti.ee e-posti edasi suunanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles