Tõkkesprinter täitis EMil kahest eesmärgist ühe

Märt Pilme
, reporter
Copy
Keiso Pedriks (vasakul).
Keiso Pedriks (vasakul). Foto: Rusek/PressFocus/SIPA

Keiso Pedriks debüteeris Poolas Torunis sise-EMil ja saavutas 60 meetri tõkkejooksus 23. koha.

Pärnu tõkkesprinter alustas suurvõistlust hästi, kui sai eeljooksus kirja 7,79 ja pääses kindlalt poolfinaali. 35 sportlase hulgas oli see 14. tulemus.

Nii nagu ikka polnud tänavu oma tippmargi 7,76ni viinud tõkkesprinteri start kõige parem ja konkurendid said kohe algusest paarimeetrise edu. Eestlane ei lasknud end sellest häirida.

“Jäin maha ja mõtlesin, et ma ei saa siin kangutama hakata. Et lähen võtan rahulikult ja lõpp on mul natuke tugevam. Teadsin, et mida tõke edasi, seda lähemale ma jõuan. Ma ei läinud sellest pingesse ega hakanud pabistama, tegin rahulikult oma ära,” rääkis Pedriks pärast eeljooksu Postimehele.

Poolfinaalis oli pärnaka start parem, aga jooksu tulemus nigelam: 7,93. See andis nii enda jooksus kui poolfinaalide kokkuvõttes eelviimase koha. Finaali viinuks aeg 7,70. Pedriks tunnistas, et ta üritas poolfinaalis stardiosa parandada. “Vähe teistmoodi läksin peale, aga eks jooks lagunenud laiali. Seekord siis nii. Eks ta üks paras pettumus ole, oleks võinud vähemalt normaalsema ajaga selle asja siin kokku võtta. Aga mis sa teed, läks nii, siis läks,” lausus ta.

EMi eel seadis pärnakas endale sihiks koha poolfinaalis ja Eesti rekordi (7,74).

“Teine eesmärk jäi seekord täitmata. Aga vähemalt sai poolfinaalis käidud ja kaks jooksu tehtud. Kiirete meestega kaks jooksu – siit on küll ja veel kaasa võtta,” lisas tõkkesprinter, kelle sõnul hakatakse nüüd kodumaal treener Andrei Nazaroviga starti lihvima.

Keiso Pedriks. 
Keiso Pedriks. Foto: Tairo Lutter

Pedriks kinnitas, et talle sobib 110 meetri tõkkejooks ehk välitingimustes jooks paremini. “Mida tõke edasi, seda paremini ma liikuma saan ja ses suhtes ootan suve. Eeljooks näitas ka, et lõpuosa on tippudega võrdne ja seal võib neid püüda küll. Nüüd olekski vaja see stardiosa suveks korda teha,” rääkis suvepealinlane, kelle jutu järgi andis Poola mõõduvõtt talle kokkuvõttes hea kogemuse ja emotsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles