Tarraste protsess ⟩ Politseiniku kõne "sõjatsoonist" abikaasale: Ma ei tea, kas täna koju tulen (4)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Mullu juunis Lihula külje all korduvalt tule avanud Mikk Tarraste tappis kaks ja vigastas raskesti mitut inimest.
Mullu juunis Lihula külje all korduvalt tule avanud Mikk Tarraste tappis kaks ja vigastas raskesti mitut inimest. Foto: Urmas Luik

Sellal kui Mikk Tarraste Lihula Olerexi juures autoga kraavist välja saada üritas ja mootorrattur Virgot Rägastik eemal häirekeskusega suhtles, peatus tagurpidi kraavis oleva katkise esiosaga Subaru juures naine 14- ja kolmeaastase ning kuuvanuse lapsega. Ta tahtis minna küsima, ega inimene abi vaja. Kuna beebi nuttis, sõitis naine siiski edasi.

Kui naine oli natuke hiljem oma ema juurde jõudnud, nähtust häirekeskusele teatanud ja hakkas tagasi sündmuspaigale sõitma, jooksis talle järele kätega vehkiv naabripoiss, kes teatas, et “ära mine, sel inimesel on relv!”.

Kui prokurör Gardi Anderson oli küsinud tema emotsionaalsete üleelamiste kohta, puhkes tunnistaja nutma ega suutnud edasi rääkida.

Pärnu Kuninga tänava kohtumajas jätkus naistepäeva hommikul pärast paarinädalast pausi protsess mõrvar Mikk Tarraste üle. Jätkus tunnistajate ja algas kannatanute ülekuulamine.

“Selle inimese koht pole ühiskonnas”

Ema ja poeg soovisid 6. juunil teineteisele ilusat nädalavahetust. Virgot läks sõpradega Saaremaale mootorrattamatkale, ema Maie ühes ülejäänud lastega Võrumaale suvekoju.

Võrumaal tegi pere õhtul sauna, misjärel ema läks magama. Öösel ärkas ta mitu korda selle peale, et noorim poeg tegi õues taskulambi valgel veel tööd. Ema läks õue ja keelitas tedagi puhkama. “Saame hommikul koos jätkata,” sõnas ta.

Lääneranna vallas toimunud tragöödiast polnud perel Eesti teises otsas veel aimugi. Nagu Maie Rägastik kohtus mainis, pole neil maal internetiühendus kuigi hea, katkedes aeg-ajalt.

Järsku seisid õue peal politseinikud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles