JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu võitis geimi, ent Tartu mängu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu resultatiivseim oli Taavet Leppik.
Pärnu resultatiivseim oli Taavet Leppik. Foto: Tairo Lutter

Pärnu võrkpalliklubi võõrustas Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria teises matšis kodusaalis Tartu Bigbanki ja kaotas 1:3. Taaralinlased juhivad kolme võiduni mängitavat seeriat 2:0.

Avo Keele hoolealused asusid avageimis 4:3 juhtima, ent viiv hiljem näitas tabloo juba 4:10. Esimesel perioodil lahinguks ei läinudki ja Tartu võitis 25:16. Pärnakate rünnakuprotsent oli vaid 25, tartlastel 52.

Teises oli suvepealinlaste mängupilt rõõmsam ja geimi keskel pääsesid pärnakad vahetusest sekkunud venelase Aleksandr Popletejevi kahest serviässast 15:13 juhtima. Paraku lipsas sisse oma vigu, tartlased haarasid initsiatiivi ja võitsid 25:21.

Kolmandas geimis panid meie mehed servil juurde ning asusid 3:0 ja 10:5 juhtima. Siis hakkasid külalised vahet vähendama ja jõudsid 15:15 järele. Ühte jalga käidi geimi lõpuni, kuniks Pärnul oli seisul 24:22 kasutada kaks geimpalli. Neid ei realiseeritud, aga seeria esimene geimivõit tuli: 26:24.

Neljanda geimi algus läks Keele hoolealustel lörri ja tabloolt vaatas vastu 3:12 kaotusseis. Pärnu spordihallis kadus pinge ja Tartu sai kodulinna sõita pärast 25:16 geimivõitu.

“Meil on suuri probleeme rünnakuga,” resümeeris Pärnu kapten ja sidemängija Martti Keel pärast mängu. Pärnu rünnakuprotsent oli 33, vastasel 41.

Kohaliku klubi resultatiivseim oli nurgaründaja Taavet Leppik, kes kogus 14 silma (+8). Tartu eest oli üleplatsimees 15 punkti (+10) toonud temporündaja Alex Saaremaa.

Seeria võib lõppeda neljapäeval Tartus. Teises paaris juhib Tallinna Selver Saaremaa vastu mängudega 2:0.

Mäng on järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles