ERR: krõbe külm linnuvaatlust ei takista

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine aialinnuvaatlus ei nõua põhjalikke eelteadmisi sulelistest, tuleb vaid ühe tunni jooksul panna kirja kõik kohatud linnuliigid.
Talvine aialinnuvaatlus ei nõua põhjalikke eelteadmisi sulelistest, tuleb vaid ühe tunni jooksul panna kirja kõik kohatud linnuliigid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Juba kolmandat aastat vaatlevad linnuhuvilised jaanuarikuu viimasel nädalavahetusel aialinde ja krõbe külm ei peletanud linnusõpru tuppa tagasi eilegi.

Ornitoloogiahuvi on kasvav trend ja näiteks mullu saatis 1134 linnusõpra andmeid talvise linnuvaatluse kohta, vahendas ERR.ee.

Talviseks linnuvaatluseks vajalikud komponendid on soojad riided, kindad ja kõige olulisem - hea tuju. Vaatluskohtadeks sobivad koduaed, park ja surnuaed. Kahe aasta talvise linnuvaatluse andmed kinnitavad, et enim nähtud linnuliik on  Eesti luuleklassikasse jälje jätnud rasvatihane.

"Rohevint ja varblased pretendeerivad teisele ja kolmandale kohale ja üllatuslikult oli leevike mullu neljandal kohal, kuigi paljud inimesed kurdavad, et vanasti oli leevikesi rohkem. Aga numbrid näitavad, et neil läheb talvel üllatavalt hästi," ütles talvise linnuvaatluse koordinaator Aarne Tuule "Aktuaalsele kaamerale".

Talviseks aialinnuvaatluseks on ette nähtud tund aega, mil tuleb kirja panna nähtud ja tuvastatud linnuliigid ning iga liigi puhul üles märkida vaid kõige suurem korraga nähtud isendite arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles