Politsei palub abi ⟩ Kas nägite, kes sodis auto kapotti?

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Politseiauto. Pilt on illustratiivne.
Politseiauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Lehetoimetuse poole pöördus nördinud Lihula elanik, kes hiljuti avastas, et kodu ees seisnud auto mootorikattele on üleöö tekkinud värvikahjustused.

Valli Ost avastas “joonistused” oma kollase Peugeot 107 esiosal 1. märtsi hommikul.  Peale selle oli kraabitud vasakut tagumist autoust.

“Ma ei otsi lehe abil süüdlasi. Need on Lihulas Ristiku tänava majades elavad igavlevad lapsed,” arvas kirja saatnud Ost, kes soovib hoopis avalikkuse tähelepanu juhtida probleemile, mis kaasnenud koolide sulgemisega.

Osti sõnutsi on ta vandalismi kohta teinud politseisse avalduse. “Auto seisab küll mu korteri akende lähedal, aga kogu aeg ju ei vaata välja,” tõdes ta ja lisas, et pole politseilt seni tagasisidet saanud.

Rikutud auto omanik rääkis, et elab vaikselt omaette ega ole kellelegi halba teinud. “Kraabitud on killustikutükikestega – ämber, millega kive auto juurde toodi, vedeles seal lähedal,” rääkis naine, kes seni kindlustuse poole pole pöördunud. “Ei tea, kas sealt kahjuhüvitist saabki.”

Ost on ühendust võtnud automaalriga, kes hindas töö maksumuseks vähemalt paarsada eurot. “Aga saan tema töökotta alles juunis,” kurtis ta. “Seekord olin ohver mina, aga laste karistamatuse ja lastevanemate vaikimise tulemusel võib peagi keegi teine üllatuse osaliseks saada,” muretses Ost ja arvas, et küllap vanemad on laste tegudest teadlikud. 

Lihulas kraabiti kodu ees autokapotti.
Lihulas kraabiti kodu ees autokapotti. Foto: Valli Ost

Pärnu politseijaoskond on Lihula juhtumiga kursis. Pärnu piirkonnavanema Tõnu Kivise teada ei ole rohkem samalaadseid kaebusi Lihula piirkonnast politseini jõudnud.

“Kui märkate oma kodukohas kahtlast tegevust või kahtlasi isikuid, tuleb igal juhul politseile teada anda, et saaksime toimuvat operatiivselt kontrollida,” julgustas Kivis inimesi politseiga ühendust võtma.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks ja teo toimepanija väljaselgitamiseks alustati menetlust. Kõigil, kel on infot juhtunu kohta, palutakse helistada Pärnu politseijaoskonna väärteomenetlejale telefonil 444 6560 või meilil aire.lynekund@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles