TAAVETI JA KOLJATI HEITLUS ⟩ Pärnu Vaprus noppis meistrisarja avalahingus enda võrgust viis palli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vaprus pidi hooaja avamängus tunnistama Tallinna FCI Levadia viieväravalist paremust.
Pärnu Vaprus pidi hooaja avamängus tunnistama Tallinna FCI Levadia viieväravalist paremust. Foto: Urmas Luik

Üle kahe hooaja meistriliigasse tõusnud Pärnu Vaprus sai avavoorus kohe hirmkõva vastase, kui madistas Sportland Arena kunstmuruväljakul tiitlit ihkava Tallinna FCI Levadiaga. 

Mullune pronks Levadia täiendas kahe hooaja vahel enda satsi tosina uue mängijaga. Selle hooaja kullapretendendi rivistus on nõnda ühtlane, et miljonise eelarvega tiimil on välja panna kahe algkoosseisu jagu võrdväärseid mehi. Näiteks jäid Pärnu vastu esiti varumeestepingile Eesti koondisse kuulunud Artur Kotenko, Mark Oliver Roosnupp, Karl Rudolf Õigus ning pärnakad Robert Kirss ja Rasmus Peetson. 

Pärnu tuli meistriliigahooajale suuresti vastu sama satsiga, kellega mullu esiliiga võitis. Lisandus neli poolkaitsjat: kogenud Marek Kaljumäe ja Tauno Tekko ning noored Anton Krutogolov ja Devid Lehter. Hooajaks valmistumine ei kulgenud roosiliselt, sest Pärnu ainus kunstmurustaadion ei kannata kriitikat ja meie pallurid pidid harjutama nõukogudeaegses koolivõimlaski. See paistis silma hooajaeelsetes kontrollmatšides: kõik kuus mängu kaotati ja ise löödi üksainus värav. 

Kihlveokontorid ei andnud Vapratele Karudele hooaja avamatšis armu, määrates Levadia võidukoefitsendiks 1,1. Pärnu peale panustades oodanuks võidu korral 30kordne tagasimakse. Ehk kokkuvõtvalt: Taaveti ja Koljati heitlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles