Hoiatus ⟩ Teedel valitseb libedusoht, hukkunuga õnnetus sulges Via Baltical liikluse (3)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Märjamaa lähistel on liiklus õnnetuse tõttu suletud.
Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Märjamaa lähistel on liiklus õnnetuse tõttu suletud. Foto: Facebooki Grupp Liiklus- Ja Patrullinfo Pärnus

Täna hommikul valitseb riigi ilmateenistuse andmetel kogu Eestis libeduse oht.

Varahommikul olid suuremad põhi- ja tugimaanteed valdavalt soolaniisked või -märjad, kõrvateedel ja metsavahelistel lõikudel võib olla härmatisest tingitud libedust. Saartel ja Loode-Eestis sajab paiguti lörtsi. Temperatuur on mõni kraad üleval- või allpool nulli ja teedel varitseb libedaoht. Sõidukijuhtidel tuleb olla tähelepanelik, kuna juba väike temperatuurimuutus null kraadi ümber tekitab liiklusoludes suuri muutusi. 

Kõikjal Eestis valitseb libeduseoht.
Kõikjal Eestis valitseb libeduseoht. Foto: Riigi Ilmateenistus

Pärnu–Tallinna maanteel Märjamaa vallas Vaimõisa külas põrkasid kokku sõiduauto Ford ja Volvo veok. Fordi juhtinud, autos üksi olnud 35aastane mees sai sedavõrd raskeid vigastusi, et suri õnnetuskohal. Veoauto roolis oli 44aastane mees, kes viga ei saanud. Veokijuhil oli vastava kategooria juhtimisõigus ja ta oli kaine.

Esmastel andmetel sõitis Ford Pärnust Tallinna ja Volvo Tallinnast Pärnu suunas.

Õnnetuse hetkel oli tee sündmuskohal märg, kuid mitte libe. Sõidukite rehvid vastasid nõuetele.

Rapla politseijaoskonna välijuht Alar Smirnov rääkis, et veel on selguseta, mis asjaoludel õnnetus juhtus. "Politseinikud kogusid sündmuskohal tõendeid ja menetluse käigus selgitame välja, kuidas õnnetus juhtus. Liikluses peab alati olema tähelepanelik ja sihtkohta jõudmiseks tuleb varuda aega, eriti praegustes, muutlikes ilmastikuoludes. Varahommikul autorooli istudes on väga oluline veenduda, et oled puhanud ja võimeline autot juhtima," ütles Smirnov.

Lääne prefektuuri piirkonnas on tänavu juhtunud 32 liiklusõnnetust, milles on hukkunud kaks ja viga saanud 40 inimest. Mullu samal ajal juhtus 30 liiklusõnnetust, milles sai surma seitse ja vigastada 31 inimest. 

Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel oli liiklus mitu tundi suletud. Kell 12.50 teatas transpordiamet, et liiklus on taastatud.

Vigastatuna on teine teisel pool teed kraavis kaubik ja sõiduauto.
Vigastatuna on teine teisel pool teed kraavis kaubik ja sõiduauto. Foto: Facebooki Grupp Liiklus- Ja Patrullinfo Pärnus

Prognoosi kohaselt tuleb päeval pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, lörtsi või lund. Hommikul jääb temperatuur nulli ligidale, päeval tõuseb plusspoolele. Saju korral temperatuur langeb ja teedel tekib libedusoht.

Riigi ilmateenistuse ilmahoiatuste kaart on kollane, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik.

Hommikune lörtsisadu muudab teed libedaks.
Hommikune lörtsisadu muudab teed libedaks. Foto: Liis Treimann/pm/scanpix Baltics
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles