Küsi nüüd! Tervisevaldkonna asjatundjad vastavad pärimistele vaktsineerimise kohta

Pärnu Postimees
Copy
Täna vastavad eriaalainimesed inimeste vaktsineerimise teemalistele küsimustele.
Täna vastavad eriaalainimesed inimeste vaktsineerimise teemalistele küsimustele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kell 13 algas COVID-19-vastase vaktsineerimise teemaline avalik infotund, kus antakse ülevaade kaitsesüstimise hetkeseisust Eestis ja tervisevaldkonna eksperdid vastavad COVID-19-vaktsiine ja vaktsineerimise korraldust puudutavatele küsimustele.

Infotunnis saavad sõna valitsuse COVID-19 teadusnõukoja juht professor Irja Lutsar, ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juht Maia Uusküla, haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann, Eesti perearstide seltsi juhatuse liige, perearst Karmen Joller, terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Irina Filippova, sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Esmakordselt on kuulajatel võimalik infotunni ajal esitada ekspertidele küsimusi internetikeskkonna worksup kaudu märksõnaga “vaktsineeri”. Keskkond avatakse küsimusteks infotunni alguses.

Infotunnil on sünkroontõlge nii eesti viipekeelde kui ka vene ja inglise keelde. Pärnu Postimees vahendab otseülekannet kell 13–15.

"Tunnustan kõiki tervishoiutöötajaid, kelle toel on Eestis praeguseks iga kaheksas täisealine inimene end vähemalt ühe vaktsiinidoosiga COVID-19 haiguse eest kaitsnud. Meie esmane ja olulisim eesmärk on kaitsta vaktsineerimisega COVID-19 suhtes kõige haavatavamaid ehk kõrge ea või tervise tõttu riskirühma kuuluvaid inimesi, kes võivad põdeda COVID-19 raskelt ja vajada haiglaravi. Nii saame kaitsta tervishoiusüsteemi ülekoormuse eest ja liikuda järk-järgult tagasi võimalikult tavapärase elukorralduse juurde," ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. "Eesti inimeste huvi vaktsineerimise vastu on suur ja arusaadavalt kaasneb sellega palju küsimusi. Seepärast teeme vahekokkuvõtte vaktsineerimise seisust Eestis ning vastame koos ekspertidega vaktsiine ja vaktsineerimise korraldust puudutavatele küsimustele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles