Video ⟩ Rail Balticu Tootsi–Pärnu lõigu eelprojektis täpsustati viaduktide, sildade ja teede ristumiskohti

Pärnu Postimees
Copy
Rail Balticu Tootsi–Pärnu lõigule plaanitakse kolme ökodukti.
Rail Balticu Tootsi–Pärnu lõigule plaanitakse kolme ökodukti. Foto: Rail Baltic Estonia

Rail Balticu raudtee Tootsi–Pärnu 36kilomeetrisel lõigul sai valmis eelprojekti arendus, mis täpsustab raudtee paiknemist ja ristumiskohti. Alamlõik on osa 93,5kilomeetrisest lõigust Tootsist Läti piirini.

AS RB Raili teatel on lõigul ristumiskoht Rääma rabaga, kolm ökodukti, kaks suurimetajate altpääsu, üheksa sõidutee eritasandilist ristmikku, kaks raudteesilda ja üks raudteeviadukt, kuus jalakäijate eritasandilist ristumiskohta ning ligi 50 raudteetruupi.

Lõigul asuvad rahvusvaheline reisijaam Pärnus, kaubajaam ning kaks kohalikku peatust: Tootsi ja Urge, mis on endine Kilksama peatus. Kohalikke peatusi arendab Rail Baltic Estonia OÜ.

“See projektlõik on nii Rail Balticule kui ka Pärnumaale oluline, sest koos rahvusvaheliste kauba- ja reisijaamadega aitab see kindlasti kaasa piirkonna arengule,” ütles RB Raili projektijuht Kaur Laansalu pressiteates.

Lõigu lahendused täpsustuvad põhi- ja tööprojekti käigus ning samal ajal tehtava keskkonnamõju hindamisega. Tootsi–Pärnu lõigu põhiprojekt valmib 2021. aastal ning tööprojekt ja keskkonnamõjude hindamine 2022. aastal.

Eelprojekti arendus valmis RB Raili koostööpartnerite, Saksa konsortsiumi Obermeyer Planen+Beraten GmbH ja HIipaania ettevõtte Prointec S.A koostöös.

RB Rail AS on Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis juhib Rail Balticu projekti elluviimist. Ettevõtte tegevus hõlmab raudteeliini projekteerimist, ehitust ja turustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles