Video ⟩ Vägev: Vaprus avas ekstreemsetes oludes meistriliiga punktiarve!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Esiliigast tippseltskonda tõusnud Pärnu Vaprus viigistas võõral väljakul Narva Transiga 1:1.
Esiliigast tippseltskonda tõusnud Pärnu Vaprus viigistas võõral väljakul Narva Transiga 1:1. Foto: Mailiis Ollino

Eesti jalgpalli meistriliiga teine voor peeti miinuskraadide ja tuisuga, kui Narvas läksid vastamisi kohalik Trans ja Pärnu Vaprus.

Mõlemad tiimid tunnistasid avavoorus vastase kindlat paremust ja lasid enda võrku lüüa viis palli: kui Trans suutis Paide vastu korra isegi skoorida, jäi Vaprus Levadia vastu nullile.

Kalev-Fama kunstmurustaadionil läks eeldatav favoriit ehk kodumeeskond kümnendal minutil juhtima, kui Deniss Poljakovi karistuslöögi järel lõi palli väravasse keskkaitsja Bi Sehi Elysee Irie. 

Ehkki esimesel poolajal Narva sats domineeris ja surus, tekkisid võimalused Vapruselgi. Korra pääses Pärnu eest ohtlikult löögile Kristen Saarts, aga vastaste puurivaht – varem suvepealinlaste väravatki kaitsnud Richard Aland – oli oma ülesannete kõrgusel. Korra pääsesid pärnakad standardolukorra järel karistusalas löögile, ent sooritus ebaõnnestus.

Mängu alguses oli plats roheline ja ilm ilus, aga 45 minuti järel muutus olukord täielikult: kui Trans 1:0 eduseisus pausile läks, puhus staadionil marutuul ja väljakut kattis lumevaip.

Teisel poolajal lumetorm jätkus ja seetõttu jättis mängu kvaliteet kohati soovida: küll olid mängijad siruli, küll lennutas tuul palli sihtmärgist mööda. Äärmuslikud olud tundusid Vapratele Karudele sobivat – on nad ju kodulinnas nirudes oludes treenimisega harjunud – ja pärnakad mängisid vastasega kui võrdne võrdsega.

66. minutil kukkus vastaste karistusalas Vapruse kapten Magnus Villota, kes nõudis penaltit, ent kohtuniku vile vaikis. 

77. minutil mängis kodumeeskond karistusala joone juures käega ja Pärnu sai ohtlikust kohast karistuslöögi. Palli taha läks vahetusest sekkunud Enrico Veensalu, kes kõmmutas mänguvahendi üle müüri väravasse – 1:1! 

86. minutil oli Pärnu lähedal teiselegi, kui Marek Kaljumäe pommitas kaugelt väravale, ent Aland tõrjus palli üle otsajoone. Sellele järgnenud nurgalöögi järel pääses Vaprus ohtlikult peaga löögile, aga pall lendas napilt väravast mööda.

Kui Pärnu sai viigiväravast indu juurde ja tekitas korduvalt vastaste värava all segadust, siis narvakad olid liimist lahti. Viimastel minutitel noolis Vaprus juba kolme võidupunkti ja Narva keskendus kaitsetööle. Lõpuvile kõlades olid meie pallurite näod hoolimata väsimusest naerul.

“Päris hull ilm, eks see paras pusimine olnud,” nentis mängu järel Soccernetile Narva väravavaht Aland, kes tunnistas, et viigipunktiga ei saa rahule jääda. “See viik on pigem kaotatud kaks punkti.”

“Ekstreemsed olud, hästi libe. Külm, tuuline, lumine,” lisas Pärnu poolkaitsja Tauno Tekko. “Kiirust mängus ei olnud, tuli vaadata, et pikali ei kuku. Alguses nemad surusid ja meie värava all oli palju momente. Aga saime mängu sisse: enesekindlus kasvas ja tulid õnnestumised.”

Punkt ja värav kirjas, läheb Vaprus kahe nädala pärast koduväljakul vastamisi Tallinna Legioniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles