Kossutiim murdis ürgveise kümne minutiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Rakvere ja Pärnu mängus ei läinudki põnevaks. Esiplaanil üleplatsimees Robert Valge, kes kogus 18 punkti.
Rakvere ja Pärnu mängus ei läinudki põnevaks. Esiplaanil üleplatsimees Robert Valge, kes kogus 18 punkti. Foto: Marianne Loorents

Pärnu Sadama korvpallimeeskond rändas kodulinnast 172 kilomeetri kaugusele Rakverre ja alistas pingevabas mängus sealse Tarva 87:58.

Sotid tehti selgeks juba avaveerandiga, mille Pärnu võitis koguni 31:9. Heas hoos oli Robert Valge, kes kogus lühikese ajaga 13 silma (visked 6/6). Poolajapausile suundusid Heiko Rannula hoolealused 25punktises eduseisus (49:24).

Ehkki teise poolaja alguses punnisid tarvalased pisut vastu ja vahe püsis 20 silma piirimail, vahetas Sadam kolmanda veerandi teises pooles taas käiku ja purjetas pikalt eest. Viimase veerandi eel säras tablool 66:33. 

Kui mängu lõpuni jäi kümme minutit, istutas Rannula põhimehed pingile ja platsil müttasid vaid need, kes tavaliselt põhiraskust ei kanna. Vaba päeva sai Sadama selle hooaja suurim punktikütt Edon Maxhuni, kes on kõmmutanud keskmiselt 16,8 silma.

Mängu lõpuks oli Rakvere viskeprotsent vaid 30, Pärnul 52.

Sadama eest ei saanud kätt valgeks üksnes Karl-Martin Kask: Valge kogus 18, Hugo Toom 15, Mihkel Kirves 12, Lauris Blaus ja Kasper Suurorg kümme, Linards Jaunzems seitse, Rannar Raap kuus, Kaspar Lootus neli, Märt Rosenthal kolm ja Kristjan Kangur kaks silma.

Pärnu jätkab liigatabelis Kalev/Cramo järel teisel kohal, olles 30 mängust võitnud 22. Laupäeval sõidavad pärnakad külla Tartu tiimile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles