Egon Kaur valiti autospordi Team Estoniasse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur (esiplaanil).
Egon Kaur (esiplaanil). Foto: Erakogu

Eesti autospordiliit (EAL) avalikustas need 15 sportlast, kes pääsesid vast loodud Autosport Team Estoniasse. Pärnumaalastest on esindatud Egon Kaur.

Peale Kauri kuuluvad rallisõitjatest nimistusse veel Gregor Jeets, Kauri Pannas, Roland Poom, Ken Torn ja Robert Virves. Team Estonia nimekirjast leiab ka kardisportlased Kaspar Kallasmaa, Carmen Kraavi, Siim Leedmaa ja Mia-Mariette Pankratovi, e-sportlase Risto Kappeti, kiirendaja Kendra Kingo, ringrajasportlase Tristan Viidase, driftija Oliver Randsalu ja Janno Liguri, kes tegutseb rallikrossis.

Võistkonna kohtade jagamiseks eri autospordialade vahel määras EAL esmalt aladele kvoodid. 

“Lähtusime eelkõige ala panusest Eesti saavutussporti ja hindasime taset rahvusvahelises konkurentsis,” rääkis EALi juhatuse esimees Janis Kaal. “Pelgalt neist kriteeriumidest lähtudes pidanuks lõviosa kohtadest kuuluma autorallile, kuid soovides hoogustada pürgimist rahvusvahelisele areenile kõigil autospordialadel, piirasime autoralli osa 50 protsendini koondise kohtade koguarvust.”

Peale võistkonna koostas EAL kandidaatide nimekirja, kuhu siinsetest sportlastest kuulub Kauri kaardilugeja Silver Simm.

“Ühtpidi on tegemist varunimekirjaga, näiteks: kui keegi põhinimekirja sõitjatest loobub, saab sealt tõusta Autosport Team Estoniasse. Sisuliselt on tegemist riigi koondise kandidaatidega, mis kinnitab nende kõrget sportlikku taset,” lisas EALi spordidivisjoni juht Kuldar Sikk.

Mis kasu saavad sportlased, kes kuuluvad Eesti Olümpiakomitee (EOK) algatatud Team Estoniasse? Nad võivad loota EOK pakutud tugiteenustele, näiteks puudutab see spordiarsti või koroonaviiruse teste. EAL maksab kinni liikme rahvusvahelise litsentsi. Võimaluste piires toetatakse rahaliselt tiimi osalemist tiitlivõistlustel. Peale selle on Team Estonia staatuse märk, mida saab ära kasutada enda reklaamimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles