Tartu korvpallimeeskond sundis pärnakaid pingutama lõpusireenini

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mihkel Kirves (oranžis särgis) mänguhoos.
Mihkel Kirves (oranžis särgis) mänguhoos. Foto: Margus Ansu

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas võõral väljakul Tartu ülikooli 89:77.

Tartul olid mängu alguses konspekt puhta sassis: esimese kolme minutiga kaotati koguni neli korda pall ja tabloolt vaatas vastu 0:12. Kodumeeskond kosus, ometi õnnestus ilma põhimängujuhi Edon Maxhunita pallinud Pärnul avaveerand 24:23 võita.

Teisel neljandikul jätkus tasavägine heitlus ja poolajapausile suunduti Heiko Rannula hoolealuste 47:42 eduseisus.

Pärnu pani oma paremuse maksma kolmandal veerandajal, mille võitis 28:18. Otsustava neljandiku eel oli Sadama eduseis 15 silma.

Tartu ei jätnud jonni ja vähendas neli minutit enne matši lõppu vahe 12 punktini. Ehkki võitjas enam kahtlust ei tekkinud, pidid suvepealinlased pingutama mängu lõpuni.

See oli Pärnu ja Tartu viimane omavaheline lahing põhiturniiril. Suvepealinlased võitsid kuuest mängust viis.

Vägevalt mängis Mihkel Kirves, kelle kontole jäi üleplatsimehena 20 silma, 13 lauapalli ja viis söötu. Märt Rosenthal ja Robert Valge lisasid 18 punkti.

“Meeskondlik mäng käis üles-alla. Oleksime pidanud asjad varem ära otsustama. Me ei näidanud head mängu, parandamisruumi on kõvasti,” nentis Kirves pärast matši Delfile.

Ühtlasi sai selgeks, et Eesti-Läti korvpalliliiga kuue meeskonna finaalturniir toimub 8.–11. aprillini Riias. Mõlemast riigist pääseb sinna kolm paremat ja nii Eesti kui Läti alagrupi parim jõuab otse poolfinaali, ükejäänud neli alustavad veerandfinaalist. 

Ehkki põhiturniiri tabelid lüüakse lukku 4. aprillist, on juba praegu Eesti grupis jõuvahekorrad selged: esikoha võtab suure tõenäosusega Kalev/Cramo, teise Pärnu ja kolmanda Rapla. Lätis domineerib Riia VEF, aga teise-kolmanda koha peale käib tihe rebimine Ventspilsi ja Ogre vahel. 

Pärast seda, kui kahe nädala pärast selguvad Eesti-Läti liiga parimad, algavad Maarjamaa medalimängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles