VIDEO ⟩ Pärnu võrkpalliklubi naasis pronksiseeria avalahingust kindla kaotusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi kaotas pronksiseeria avalahingu 0:3.
Pärnu võrkpalliklubi kaotas pronksiseeria avalahingu 0:3. Foto: Urmas Luik

Pärnu võrkpalliklubi alustas täna pealinnas Tallinna Selveri vastu Eesti meistrivõistluste pronksiseeriat.

Avo Keele juhendataval satsil oli pärast poolfinaalseeria 0:3 kaotust Tartule kolmenädalane võistluspaus. Kui Tartu vastu jäi seljavigastuse tõttu eemale tempomees Harri Palmar ja haigus segas Martti Keelt ja Richard Voogelit nõnda, et viimases lahingus tuli sidemängijate puudumise tõttu alla anda, siis valitsev Eesti meister oli pronksiseeriaks täisrivistuses.

Favoriidikoorma said pärnakad lükata Selverile, sest viiest omavahelisest mängust olid pealinlased võitnud neli ja edestanud suvepealinlasi kindlalt turniiritabeliski. Detsembris tulid pealinlased Eesti karikavõitjakski, samal ajal kui pärnakate hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude.

Avageimis pakkusid pärnakad kodumeeskonnale konkurentsi seisuni 16:16. Siis hakkas vastuvõtt logisema, vastased teenisid kolm silma järjest ja esimese perioodi kaotasid pärnakad 21:25. 

Teises haaras Selver kiiresti neljapunktise edu, kuid vahetusest sekkunud Tony Tammiksaare vinged servid tõid geimi keskel tabloole 14:14 viigi. Perioodi lõpp näis taas lörri minevat (18:22), aga pärnakad võitlesid end mängu tagasi (22:22). Siiski võitis kodumeeskond teise geimi 25:23.

Kolmandas juhtis Pärnu 12:11, kuid leidis end peagi 14:18 kaotusseisust. Üllatust ei sündinud: pärnakad kaotasid kolmanda geimi 20:25 ja kogu mängu 0:3.

Kui servi vastuvõtt oli mõlemal tiimil suhteliselt võrdne, näitas Selver märksa paremat rünnakuprotsenti: 59 vs. 48.

Pärnu meeskonna resultatiivseim oli 14 (+4) silma toonud Kristaps Platacs, Taavet Leppik lisas kümme punkti (+3). Selverist tegid suvepealinlastele enim kurja pärnumaalased Renee Teppan (14, +4) ja Andrus Raadik (11, +4).

Pronksiseeria mängitakse kahe võiduni. Teine lahing toimub neljapäeval Pärnus ja vajadusel kolmas pühapäeval Tallinnas.

Mäng on järelvaadatav:

Mängu tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles