VIDEO ⟩ Vägev! Võrkpallurid lõhkasid üllatuspommi ja saatsid Eesti meistrid bussile nulliga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jäädvustus ühest Pärnu ja Tartu vollemeeste lahingust.
Jäädvustus ühest Pärnu ja Tartu vollemeeste lahingust. Foto: Urmas Luik

Täna tehti Pärnu spordihallis algust Balti liiga veerandfinaaliga. Kahe võiduni mängitavas seerias läksid vastamisi Pärnu võrkpalliklubi ja Tartu Bigbank.

Kaks tiimi olid sel hooajal omavahel kohtunud palju, kuid pärnakatel polnud õnnestunud võidurõõmu maitsta. Viimati madistasid nad tartlastega ligemale kuu aega tagasi, kui Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias kaotasid mängudega 0:3. Tartu tuli viimaks Eesti meistriks, Pärnu leppis neljanda kohaga.

Avo Keel saatis algrivistuses platsile tavapärase koosseisu: Martti Keel, Silver Maar, Taavet Leppik, Atvars Ozoliņš, Kristaps Platacs, Toms Švans ja Harri Palmar. 

Esimene geim: kui esimesele mõttepausile mindi Tartu 8:7 eduseisus, siis geimi keskel saadi Leppiku pallinguässast vastased esimest korda kätte (14:14). Peagi läksid pärnakad juhtimagi (17:16) ja vastaste loots Alar Rikberg võttis aja maha. “Ise teeme lollusi!” noomis ta. 

Pärnu sai hoo sisse ja haaras kolmepunktise edu (19:16 ja 23:20). Tartu tuli küll veel punkti kaugusele, aga Leppiku pallinguässast võitsid suvepealinlased avageimi 25:22. Võidu võti oli blokk, kust pärnakad teenisid kuus silma, vastased ühe. 

Teine geim: Pärnu jätkas sealt, kus avageimis pooleli jäi ehk vingelt. 9:3!

“Kui te ei taha mängida, siis tõstke käsi! Panen kellegi teise mängu!” käratas mõttepausil Rikberg, aga ükski käsi ei tõusnud. Äsjased Eesti meistrid olid liimist lahti ja tegid tavapäratult palju omavigu. 

Ehkki Tartu korraks ärkas (12:14), oli peagi pärnakate edu taas turvaline (20:14). Suvepealinlaste mängu oli lausa lust vaadata ja teise geimi võitsid nad 25:18. Sidemängija Keele arvel oli juba viis (!) blokki.

“Fookus on paigast ära,” nentis Tartu abitreener Argo Meresaar kahe geimi järel Postimehe ülekandes. “Kahe geimiga 25 omaviga, hullumeelsus!”

Pärnu abitreener Toomas Jasmin tunnistas, et hoolealuste hea mäng üllatas tedagi. “Aga ei tasu veel pilvedesse tõusta, need olid alles kaks esimest geimi,” lausus ta.

Kolmas geim: Pärnu jätkas lustimist ja juhtis esimeseks mõttepausiks 10:6. Geimi keskel oli seis 16:9 ja vastaste sohver läks juba bussi sooja panema. Mängu lõpuks säras tablool 25:19. Vaata kust otsast tahes, Pärnu 3:0 võit tuli tõelise üllatuspommina!

Pärnu eest oli heas hoos Ozoliņš, kes parimana tõi 17 (+10) punkti. Leppik lisas 11 (+10) ning Švans ja Platacs üheksa (+7, +2) silma. Tartu resultatiivseimaks osutus pärnakas Märt Tammearu, kes panustas 11 punktiga (-1).

Pärnu rünnakuprotsent oli 54, Tartul 40. Vastuvõtuprotsentki meile 71 vs. 58. Suvepealinna mehed teenisid 12 blokipunkti, vastased kaks. Pärnakad lõid pallingul kaheksa ässa, külalised ühe.

Kordusmatš peetakse laupäeval Tartus. Ülejäänud veerandfinaalides madistavad Saaremaa - Gargždai (Leedu), Selver Tallinn - TalTech ja RTU - Jekabpils (mõlemad Läti).

Peatreenerite intervjuud:

Matš on järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles