Raio Piiroja: tundub, et saan taas jalad alla

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja (paremal) Eesti koondise särgis.
Raio Piiroja (paremal) Eesti koondise särgis. Foto: Raigo Pajula

Eelmisel aastal pärast Iirimaa jalgpallikoondisega peetud play-off’i operatsioonilaual käinud Raio Piiroja teeb taas Vitessega trenni ja loodab lähiajal ka mänguaega saada.


Kui veel aastavahetuse paiku ei saanud Piiroja korralikult joosta ja põlveoperatsioonist taastumine ei kulgenud loodetult, siis viimasel ajal on kõik läinud ülesmäge.

«Kuni 27. detsembrini oli hirm, et ma ei tulegi sellest välja, kuid Kaspar Rõivassepa tehtud süst tegi asja paremaks. Enne Hollandisse tulekut tegi ta ühe süsti veel ja 13. jaanuaril siia saabudes andis põlv endast siiski korralikult märku. Ühel hetkel läks justkui üleöö valu ära,» sõnas Piiroja, kes on nüüdseks nädal aega saanud meeskonnaga koos trenni teha. «Tundub, et saan taas jalad alla.»

Norras Fredrikstadi ridades pidi keskkaitsja mäletatavasti mitmel korral kohe pärast vigastusest paranemist väljakule jooksma, kuid Vitesses antakse talle rohkem aega.

«Kuni pühapäevani teen veel täistrennid kaasa ja järgmisel nädalal loodan teise meeskonna eest terve kohtumise kirja saada,» sõnas koondise kapten. «Meil on ikka tippsats ja siin saab ennast korralikult välja ravida. Mootori olen korralikult käima saanud. Ettevalmistus on hea ning nüüd tuleb ennast vormi ajada.»  

Jalgpallis on teatavasti tavapärane, et mingil hetkel astuvad kogenud mängumehed rahvusesinduse tegemiste juurest kõrvale ja keskendutakse rohkem klubikarjäärile. 32-aastane Piiroja pole vaatamata viimase aja vigastustele sellist võimalust kaalunud.

«Selle peale ma ei ole mõelnud. Kui on võimalus koondist esindama tulla, siis tahan ikka abistada. Aga sügisel valiktsüklit alustades tuleks see kindlasti ka lõpuni mängida – poole pealt kõrvale astuda ei oleks ilus,» avaldas Piiroja.

Kas aga 29. veebruaril toimuvas sõpruskohtumises El Salvadoriga saab keskkaitsja rahvusesindust aidata, pole veel selge. Esmalt soovib ta mänguolukorras katsetada, kuidas jalg vastu peab.

«Klubis visatakse juba minu koondise-teema üle nalja, et kolm korda olen ära käinud ja alati olen tagasi tulnud aina tõsisema vigastusega,» sõnas Piiroja. «Aga teha pole midagi – amet on selline. Siiamaani pole ma saanud klubile midagi anda, kuid loodan selle vea parandada.»

Vitesse hoiab Hollandi kõrgliigas praegu seitsmendat kohta ehk heideldakse ka pääsu eest eurosarja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles