JÄRELVAADATAV ⟩ Eesti meister lõpetas Pärnu võrkpalliklubi hooaja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi hooaeg sai läbi. Eesti meistrivõistlustel jäid pärnakad esimesena medalita ega jõudnud Balti liiga finaalturniirile.
Pärnu võrkpalliklubi hooaeg sai läbi. Eesti meistrivõistlustel jäid pärnakad esimesena medalita ega jõudnud Balti liiga finaalturniirile. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu võrkpalliklubi kaotas Balti liiga veerandfinaali otsustavas matšis 0:3 Tartu Bigbankile. Kui kodumeeskond Tartu pääses nelja tiimi finaalturniirile, sai Pärnule hooaeg läbi. 

Ehkki Pärnu oli kogu avageimi tagaajaja rollis, jõudis ta tähtsate punktide eel punkti kaugusele (15:16). Siiski võitis kodumeeskond geimi 25:18. Teist geimi valitses Tartu kindlalt ja võit tuli punktidega 25:19.

Kolmanda geimi eel vajas Pärnu muutust ja peatreener Avo Keel saatis platsile sidemängija Richard Voogeli ja nurgaründaja Aleksandr Popletejevi. Väljakult lahkusid Martti Keel ja Atvars Ozolins. 

Periood algaski rõõmsamates toonides, kui pärnakad haarasid 13:10 eduseisu. Kui otsustavate punktidel eel säras tablool veel 20:20, võttis Eesti meister viimaks skooriga 25:23 oma. 

Pärnu mänguvankrit vedas Taavet Leppik, kes tõi 19 punkti (+13) ja lahendas rünnakutest 57 protsenti. Kristaps Platacs lisas kümme silma (-2), kuid jäi kolmandas geimis määravatel hetkedel rünnakul hätta. Tartu resultatiivseim oli 19 punktiga (+13) Albert Hurt.

Tartu rünnakuprotsent oli 52 ja vastuvõtt 58. Pärnul olid samad numbrid 43 ja 55. Tartlased edestasid suvepealinlasi blokipunktidega 7:3 ja ässpallingutega samuti 7:3.

Avamatši võitis Pärnu kodusaalis 3:0, eilne mäng läks sama skooriga Tartule.  

Matš on järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles