Graafik ⟩ Enim nakatunuid tuli Saarde valda

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haiglas oli täna hommikul ravil 34 koroonapatsienti.
Pärnu haiglas oli täna hommikul ravil 34 koroonapatsienti. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Möödunud ööpäeval tehti Pärnumaal koroonaviiruse 97 testi, millest positiivseks osutus 14 ehk 14,4 protsenti. Kõige rohkem uusi nakatunuid lisandus Saarde valda.

Saarde valda laekus viis nakatunut, Pärnu keskuslinna, selle osavaldadesse ja Häädemeeste valda kaks ning Tori, Lääneranna ja Põhja-Pärnumaa valda üks nakatunu.

Tänahommikuse seisuga oli terviseameti andmete järgi Pärnumaal 353 aktiivset nakkusjuhtumit, neist 227 Pärnus, 43 Tori vallas, 24 Saardes ja Läänerannas, 20 Põhja-Pärnumaal, 14 Häädemeeste vallas ja üks Kihnus.

Viimase 14 päeva nakatumus 100 000 elaniku kohta on Pärnumaal 410, mis võrreldes nädalataguse ajaga on 91 võrra väiksem. Maakonnas on see näit kõrgeim Saarde vallas (533) ja madalaim Kihnus (145). Eesti tervikuna on nakatumisnäit 770.

Pärnu haiglas viibis täna hommikul 34 koroonapatsienti, kellest kuus intensiivravil juhitaval hingamisel. Võrreldes reedega oli täna koroonaravil kaks patsienti rohkem. Reedel vajas intensiivravi viis patsienti, kellest kolm olid juhitaval hingamisel.

Nädalavahetusel suri Pärnu haiglas koroonaravil olnud 64aastane mees.

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhi Urmas Sule sõnul on koroonaviiruse agressiivne Briti tüvi Eestis suuresti domineeriv ja esineb 80 protsendil koroonaviirusega nakatunutest.

Küll aga on vaktsineerimisest palju abi hoolekandeasutuste elanike kaitsmisel. „Tänu vaktsineerimisele on meil hooldekodude inimeste nakatumine praktiliselt olematu, viidud ühele protsendile,” ütles Sule intervjuus Postimehele. See on Sule sõnade kohaselt väga hea tulemus, kuna tipphetkil oli hoolekandeasutuste patsientide osakaal haiglates umbes 26 protsenti.

Sule hinnangul oleks olukord vaktsiinideta oluliselt halvem. „Kui me kujutaks ette, et meil praegu oleks selle ühe protsendi asemel 20 protsenti - mis number meil oleks siis täna haiglates?” ütles Sule ja lisas, et eakate puhul oleks ka suremus kümneid kordi suurem.

Siiski on haiglaravile jõudvatel patsentidel haigus väga agressiivne, nentis Sule. Veel pühapäevase seisuga hingas kunstkopsu abiga viis inimest. „Need on üliagressiivsed haigusvormid,” tõdes ta.

„Me loodame, et üldise haigestumise langusega koos ka haiglaravi vajadus tervikuna langeb, kuid intensiivravi puhul ei ole küll näha, et see number võiks väheneda. Intensiivravis on meil sama palju inimesi, kui oli nädala alguses ja eelmise nädala lõpus,” ütles Sule. „Kui haigus on raskem ja inimesed haigestuvad raskemini, siis on äärmiselt suur tõenäosus, et haigestunute hulgas on kas sama palju või rohkem inimesi, kes ei ela seda haigust üle.”

Pärnumaal on COVID-19 vastu esmasüsti saanud 17 176 elanikku (19,9 protsenti rahvastikust). Vaktsineerimiskuuri on lõpetanud 6033 inimest (seitse protsenti).

Nädalaga tuvastati Pärnumaal 164 nakkusjuhtu. Nädal varem lisandus siia kanti 185 nakatunut.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2663 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 269 ehk 10,1 protsenti kõikidest proovidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakkus tuvastati 143 inimesel, kellest 111 tallinlased.

Ida-Virumaale lisandus 32, Tartumaale 17, Lääne-Virumaale 12, Järva- ja Raplamaale kaheksa positiivset testi. Lääne- ja Põlvamaale laekus seitse, Viljandi-, Võru- ja Jõgevamaale kolm, Valgamaale kaks, Saare- ja Hiiumaale üks nakkusjuht. Kaheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 769,9 ja esmaseid positiivseid tulemusi tehtud testide koguarvust 15,4 protsenti.

Haiglaravi vajab 595 patsienti.

Ööpäeva jooksul manustati 330 vaktsiinidoosi, kaitsesüstitud on 259 346 inimest, kellest 74 819 on saanud mõlemad doosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles