Mürgiga saastunud loodusmajas tuleb teha suurpuhastus, mürgistusravi vajas üheksa töötajat

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pernova loodusmajas akvaariumi kolimise käigus tekkinud keemilist reostust käisid likvideerimas päästjad.
Pernova loodusmajas akvaariumi kolimise käigus tekkinud keemilist reostust käisid likvideerimas päästjad. Foto: Maris Moorits

Reede õhtul Pärnus Pernova loodusmajas mereakvaariumi kolimise käigus korallidelt õhku sattunud toksiini tõttu haiglasse sattunud inimesed, sel ajal majas olid, taastuvad mürgistusest, murukatusega hoone kõik ruumid ootavad aga suurpuhastust.

Loodusmaja direktori Kaire Mertsini sõnade järgi oli akvaariumi kolimise ajal majas üheksa inimest ja mürgistusnähud avaldusid kõigil.

Mertsin lisas, et nüüdseks kõigi tervis taastub: akvarist, kes korallidega otseselt kokku puutus ja kes oli kõige raskemas seisus, saab täna haiglast kodusele ravile. Teised töötajad, kes asusid sel ajal teistes ruumides, pääsesid pärast haiglas esmaabi saamist kodusele jälgimisele nädalavahetusel.

“Nelja päeva jooksul on haigusnähtude ägenemise kõige kriitilisem periood. Täna on neljas päev ja kõik töötajad, kaasa arvatud akvarist, on koju pääsenud. Loodetavasti nad tervenevad ja tüsistusi ei teki,” lausus Mertsin.

Loodusmaja direktori jutu järgi tekkisid mürgistusnähtudega töötajatel kõrge palavik, hingamisraskused ja vappekülmad, aga esines ka iiveldust, tugevat pea- ja liigesevalu ning kurk oli kibe ja tursunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles