Meistriliiga naiskond andis tippudele kõva lahingu, ent taseme vahe tuli välja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu naiskonna mängiv peatreener Kristina Bannikova tunnistas matšijärgses intervjuus, et Saku on neist taseme poolest kõvem sats.
Pärnu naiskonna mängiv peatreener Kristina Bannikova tunnistas matšijärgses intervjuus, et Saku on neist taseme poolest kõvem sats. Foto: Mailiis Ollino

Meistriliigas palliv Pärnu Vapruse jalgpallinaiskond läks teises voorus võõral väljakul vastamisi Saku Sportinguga.

Nii mullune neljas Pärnu kui pronksisats Saku alustasid hooaega võidukalt: Vaprus kõmmutas avavoorus Tartu Tammekale viis ja Sporting Põlva Lootose võrku neli vastuseta palli.

Mullu kohtusid tiimid omavahel neli korda: kaks lahingut lepiti viiki, korra said mõlemad võidurõõmu maitsta. Kui kamba peale sahistati võrku koguni 15 korral, lõppes seekordki matš suure skooriga.

Avapoolajal nähti nelja väravat. Saku juhtis 32. minutiks 3:0, ent poolaja lõpus määrati Vaprusele penalti, kui vastaste kaitsja Liisa-Lii Tamme mängis karistusalas käega. Seejuures oli Tammel juba varasemast olukorrast kollane kaart all ja sellevääriline näis seegi olukord, ent kohtunik otsustas punast kaarti mitte näidata.

Anastasija-Grazyna Shcherbachenia toimetas 11 meetri karistuslöögi kindlalt võrku. Valgevene parimale jalgpallurile oli see juba hooaja neljas tabamus, avavoorus sai treenerinagi tegutsev ründaja kirja kübaratriki.

Puhkepausilt naasnuna madistasid vaprakesed vastasega kui võrdne võrdsega.

Paraku sahises 64. minutil pärnakate võrk neljandatki korda, kui iluvärava lõi ristnurka äsja vahetusest sekkunud Ulrika Tülp, kes varem pallis aastaid Pärnu jalgpalliklubis (PJK). Suvepealinna tiimis jäi nelja aastaga ründaja arvele 122 mängu ja 131 väravat.

4:1 matš lõppeski.

Saku tiimi peatreener Jüri Saar, kes varem juhendas aastaid Pärnu meistriliiga naiskonda, kiitis mängujärgsest intervjuus suvepealinna satsi, kes valmistas koduvõistkonnale kõvasti peavalu.

“Eelmine aasta olime nendega hädas, seekord suutsid tüdrukud paljudest võimalustest kolm ära lüüa, mis oli väga tähtis. Teisel poolajal tulime uimaselt peale: kas tõesti väsisime või oli võit juba kõrvade vahel? Pärnu on tubli ja tugev võistkond: liidrid on Eesti (Kristina Bannikova, mullune aasta mängija, M. P.) ja Valgevene parim mängija,” ütles Saar Soccernetile.

Mängiv peatreener Bannikova tunnistas, et taseme vahe tuli välja. “Kui vastas on 11 head mängijat, koondise kandidaadid, on meil päris keeruline: jätsime küll kolmel korral vastased vabaks – selle nimel on vaja tööd teha –, aga ma ei saa midagi ette heita. Teeme trenni edasi,” kommenteeris Bannikova, kes jäi kokkuvõttes oma naiskonnaga rahule.

Pärnul on nüüd kahe mänguga kolm silma. 24. aprillil mängitakse koduväljakul Lasnamäe Ajaxiga, kel punktiarve avamata. 

Naiste meistriliiga.
Naiste meistriliiga. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles