Lugeja küsib ⟩ Kas taksojuht võib kundet teenindada kaitsemaskita?

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Maskikandmine on valitsuse korraldusega avalikes ruumides, sealhulgas ühistranspordis ja taksos, kohustuslik. Pildil olev taksojuht ei ole looga seotud.
Maskikandmine on valitsuse korraldusega avalikes ruumides, sealhulgas ühistranspordis ja taksos, kohustuslik. Pildil olev taksojuht ei ole looga seotud. Foto: Elmo Riig

Pärnu Postimehe poole pöördus pühapäeval Bolti taksoteenust kasutanud kodanik, kes imestas, kas päeva jooksul eri kliente teenindav taksojuht ei peaks pärgviiruse leviku tõttu kandma näomaski. Või on see neile soovituslik? Vähemalt sõidu ajal teenuse eest tasumisest teavitanud kiri kliendi postkastis sisaldas teadet “Püsi terve!”.

Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi peavad taksojuhid maski kandma, et kaitsta end ja teisi viiruse eest. “Taksojuhtide maskikandmist ei ole me eraldi kontrolli käigus hinnanud, kuid tavapärase järelevalve käigus pöörame sellele tähelepanu,” märkis Kütt.

Terviseameti meediasuhete spetsialist Merilin Vernik soovitas juhul, kui taksojuhil puudub kaitsemask, tal viisakalt paluda mask ette panna. “Kui taksojuht seda teha ei saa või ei taha, saab alati sõidust viisakalt keelduda,” soovitas Vernik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles