PILDID ⟩ Pärast kaht nädalat saab loodusmaja korallimürgist viimaks priiks

Copy

Hommikul piilub ­pilve tagant päike, ent Pärnus Per­nova loodusmaja hoovil kohtab vaid morne ja kurvameelseid nägusid, siinolijaid piinab kirjeldamatu väsimus. Mereakvaariumi kolimisest ja haruldase korallimürgi palütoksiini õhku paiskumisest on möödas pea kaks nädalat, kuid parkaeda hõivab seniajani värviliste telkide labürint, kus asja­tavad kollastes kilekostüümides ja gaasimaskides majarahvas ja päästjad. Adrenaliin on laes, sest hommikul tuli ümber teha kogu puhastusplaan: ­selgus, et aine, millega algul plaaniti maja sisemust puhastada, ei pruugigi hävitada õhku sattunud mürki.

“Leidsime maailmast referentsi, mis pigem annab märku sellest, et see (vesinikperoksiid – aine, millega algul plaaniti loodusmaja pindu puhastada, J. R.) ei oksüdeeri või hävita seda mürkainet,” möönab loodusmaja direktor Kaire Mertsin.

Vesinikperoksiidi mõju puudu­mine ilmnes alles eile hommikul, kui loodusmajaga koostööd tegev teadlane, põllumajandusuuringute keskuse ase­direktor Katrin Idla leidis infosüsteemides, teadusallikates ja -andmetes tuhnides selle kohta viite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles