Mägisalu leppis tiitlivõistlustel ühe matšiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu pandi kahel korral parterisse.
Helary Mägisalu pandi kahel korral parterisse. Foto: Kuvatõmmis

Vändra Suure Karu Poegade maadleja Helary Mägisalu piirdus Poolas Euroopa meistrivõistlustel kvalifikatsiooniga ega pääsenud veerandfinaali. 

Pärnumaalane läks Varssavis kuni 60kiloste matimeeste seas avaringis vastamisi rumeenlase Razyan Arnautiga, kes 2019. aasta U23 Euroopa meistrivõistlustel tuli hõbedale.

Rumeenlane alustas kuueminutist heitlust kohe aktiivselt ja tegi 40 sekundi möödudes võtte, mis tõi talle kaks silma. Viiv hiljem teenis vastane kolmandagi ja 23aastane vändralane pandi parterisse, kus Mägisalu peatas vastase rünnaku. Matši keskpaigas puksiti eestlane ringist välja ja poolajaks näitas tabloo 0:4. 

Matši teiseski pooles oli aktiivsem Arnaut ja Mägisalu saadeti taas parterisse (0:5). Ehkki pärnumaalane aina üritas, ei õnnestunud tal teha ühtki heidet ja ta pidi tunnistama vastase kindlat paremust. 

Mitmekordset Eesti tšempioni ja EM-hõbedat ootab nüüd teine ja viimane Tokyo olümpiakvalifikatsioon. Kui märtsi lõpus jäi Mägisalul ihaldatud pilet Euroopa võistlustelt saamata, tuleb nüüd üleilmne mõõduvõtt, kus konkurents veel tihedam.

Eestlastest maadles Poolas vägevalt Epp Mäe, kes kuni 76kiloste naiste seas võitis Euroopa meistri tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles